Scrisoare deschisă

2Comentarii
Scrisoare deschisă, adresată autorităţilor locale

Din surse demne de încredere, aflăm cu stupefacţie faptul că bugetul preconizat a fi alocat Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad pe anul 2008 va fi egal – dacă nu mai mic, în cifre reale – cu cel al anului 2007.

Atragem atenţia, ca de nenumărate ori de altfel, că teatrul din Arad, în comparaţie cu Teatrul de Stat Oradea, Teatrul German de Stat Timişoara, Teatrul Maghiar „Csiky Gergely” Timişoara, are un buget echivalent cu jumătatea lor, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad având cel mai mic buget din ţară. În acelaşi timp, în comparaţie cu teatrele mai sus amintite, ca să nu mai vorbim de alte instituţii teatrale din ţară, performanţele stagiunii 2006-2007 sunt net favorabile teatrului nostru (turneele în Bucureşti şi în străinătate, parteneriatele stabilite cu instituţii teatrale din străinătate, recunoaşterea oficială a statutului de ambasador al culturii române în străinătate de către misiunile diplomatice româneşti din spaţiul scandinav ş.a.).

Înainte de a fi prea târziu şi de a-şi aşeza semnătura pe bugetul alocat teatrului pe anul 2008, rugăm Primăria, pe membrii Consiliului Local Municipal şi pe cei ai comisiei de cultură ai CLM să se gândească bine şi să manifeste răspundere faţă de o instituţie ce poate deveni fanion al importanţei Aradului în ţară şi chiar în lume.

Director,

Laurian Oniga2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor