SCRISORI DE LA CITITORI. Romania are nevoie de reforme

SCRISORI DE LA CITITORI. Romania are nevoie de reforme
România are nevoie de reforme fundamentale: reducerea hârtiilor; reducerea personalului neproductiv; reducerea salariilor mari (banditeşti). Acum circa trei ani, prezidentul Traian Băsescu declara la televizor că are un salariu de 6.762,50 lei. Nimeni nu poate depăşi salariul şefului statului.

În perioada pregătirii României pentru Uniune, tot felul de delegaţi (aventurieri, hoţi) îi lămureau pe ai noştri că industria noastră este învechită şi trebuie desfiinţată (lichidată). Marea parte a industriei noastre s-a vândut chiar cu un dolar. Cumpărătorii, în general, au demolat şi materialul (în special fierul) a fost vândut. S-au îmbogăţit şi ei şi vânzătorii. Şomajul creştea zi de zi, nemulţumirile creşteau. A început exodul din ţară, pentru a câştiga existenţa familiei. Se spune că şomajul este de… Cât ar fi dacă cei peste două milioane de muncitori (elita) ar fi în ţară ? Aproape de 50%, nemaivăzut în Europa, realizat de Iliescu, Constantinescu, Băsescu. Activitatea lor impune trimiterea acestora la groapa de gunoi. Reindustrializarea este necesară pentru existenţa întregului popor, a statului român. Avem pământ roditor, ţărani pricepuţi şi harnici. Trebuie pus bază pe materia primă agricolă. Trebuie condamnată clasa politică şi economică, cele care ne-au dus la un procent sub orice critică a producţiei agricole. Din 16 fabrici de zahăr mai funcţionează, se pare, doar două. Uniunea ne-a făcut să le lichidăm, pentru că se va importa din America de Sud. Nu s-a realizat.
Să dăm frâu liber pentru cetăţenii noştri, în asociere, ajutaţi substanţial de stat, pentru construirea de unităţi productive, în special alimentare, să reducem la maximum importul.
Propun fabrici de talie mică şi mijlocie, fabrici de zahăr, abatoare, fabrici de lapte, de spirt, tăbăcării, prelucrarea lânii, biodizele. La urmă am lăsat fabricile de ţigări. Sunt un duşman al fumatului, dar este o realitate (până şi în familie). Cultivarea tutunului este cunoscută în ţară şi ar aduce venit la câteva familii. Un foarte mare număr de ţărani şi-ar câştiga existenţa, s-ar stopa contrabanda.
IUHASZ PETRU,
VĂRŞAND0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !