Sculpturile de la Căsoaia, în patrimoniul CJA

De Alin Gherasim
1Comentariu
Sculpturile de la Căsoaia, în patrimoniul CJA
Gata, s-a finalizat procesul prin care platoul de la Căsoaia, împreună cu toate sculpturile de acolo, au ajuns în curtea Consiliului Judeţean Arad.

La şedinţa de luni, 18 septembrie, consilierii judeţeni au aprobat în unanimitate majorarea patrimoniului judeţului Arad cu terenul şi toate sculpturile de la Căsoaia. La sfârşitul lunii iulie a acestui an, CJA a adoptat o hotărâre prin care solicita consiliului local din Târnova cedarea obiectivului cu pricina. În august, consiliul local din Târnova a acceptat, tot printr-o hotărâre, transferul către „Judeţ”, iar acum consilierii judeţeni au adoptat majorarea patrimoniului judeţului nostru. Cel mai probabil, parcul va ajunge în administrarea Centrului Cultural Judeţean Arad, instituţie care şi-a arătat disponibilitatea de a-l transforma într-un obiectiv turistic. Dar să vedem ce cuprinde această „donaţie” făcută de comuna Târnova: un teren cu o suprafaţă de 43.300 de metri pătraţi, evaluat la 222.560 de lei, şi 40 de statui în valoare totală de 449 de lei. Da, aceasta este suma la care sunt evaluate. Potrivit valorilor de inventar, lucrările pleacă de la 5 lei bucata, cea mai scumpă fiind evaluată la 25 de lei bucata. „Consiliul Județean Arad intenționează punerea în valoare a parcului de sculptură monumentală, care constituie un punct de reper pentru cultura județului Arad, și care, ulterior, poate fi introdus în circuitul turistic al județului Arad sau poate constitui un loc de manifestări și acțiuni culturale organizate de Consiliul Județean Arad, prin Centrul Cultural Județean Arad”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Taguri: , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor