Scurtă şi tristă poveste despre o sinucidere brutală

De Valentin Goran
Reactualizat la:
41Comentarii
Scurtă şi tristă poveste despre o sinucidere brutală
Destin frânt în câteva secunde într-un mod cu totul brutal. Poate o vorbă bună, poate dacă cineva ar fi observat durerea din sufletul acestui tânăr, ar mai fi fost o șansă.

Edi, cel care luni, 8 iulie, a decis să se sinucidă pe o șină de cale ferată, la doar 21 de ani, a studiat la Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad, unde a terminat în urmă cu doi ani de zile. Acum, studia la Universitatea de Vest din Timișoara. Locuia în Timişoara şi era vizitat frecvent de către rude, părinţii fiindu-i plecaţi în străinătate.

Încercând să înțelegem ce s-a întâmplat în mintea și sufletul acestui tânăr de 21 de ani și cum de a ajuns în acest punct fără întoarcere, am luat legătura cu foşti colegi și profesori de liceu.

Anularea ființei, o pierdere totală de sens

Una din fostele profesoare ale lui Edi, de la CN „Vasile Goldiș” îl citează pe Cioran: „Am cel mai mare dispreț pentru cei care râd de sinuciderile din iubire deoarece aceștia nu înțeleg că o iubire ce nu se poate realiza este pentru cel care o iubește o anulare a ființei lui, o pierdere totală de sens”. „Copilul acesta nu părea bolnav, și-a pierdut toate reperele, sensul. O moarte care dovedește drama lui și dragostea lui pentru cineva care nu merita toate acestea”, ne spune cadrul didactic.

Tragedia unui tânăr

Am stat de vorbă și cu A.L., profesor la CN „Vasile Goldiș”, care i-a predat tânărului în cei patru ani de liceu. „Era serios, conștiincios, cu foarte mult bun simț. Cu zâmbetul pe buze. Sunt trei cauze mari care duc la sinucidere. Din cauza banilor, din cauza unei boli incurabile și cea care generează de fapt cele mai multe sinucideri – din cauza dragostei. Practic, ajungi în punctul în care nu mai ai niciun sens în viață, nu mai găsești niciun rost pentru care să trăiești și acesta pare ultima soluție. Este o tragedie că acest tânăr a suferit atât de tare încât nu a mai găsit nicio cale de ieșire. Din păcate, durerea cea mai mare este a părinților și a familiei lui. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a declarat pentru Jurnal arădean/www.aradon.ro, A.L., cadru didactic la CN „Vasile Goldiș”.

Era cuminte, avea zâmbetul pe buze

Am stat de vorbă și cu un elev de la CN „Vasile Goldiș”, Andrei S., pentru a afla cum era Edi în liceu. Tânărul, care tocmai a luat Bac-ul ne spune că l-a prins pe Edi în liceu când acesta era în clasa a XI-a și a XII-a.

„Suntem șocați. Nimeni dintre noi nu s-a așteptat la acest deznodământ. Era cuminte și îmi aduc aminte că tot timpul avea zâmbetul pe buze, zâmbea și părea tot timpul plin de viață… Nu era olimpic, dar învăța destul de bine. Avea mulți prieteni cu care și ieșea în oraș. Niciodată nu a dat semne că ar avea probleme. Chiar în această primăvară ne-am întâlnit în oraș și nu se vedea absolut niciun semn că s-ar putea ajunge aici. Încă suntem marcați de modul în care a a ales să își curme viața. Dumnezeu să îl odihnească în pace, iar părinților și apropiaților să le dea liniștea sufletească de care au atâta nevoie acum în aceste clipe grele”, ne spune Andrei S.

Sinucidere în Aradul Nou: tânăr decapitat de tren41Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor