Scutire de impozit, pentru handicap

Ionel Mona
Ionel Mona
SAVARSIN – Se poate beneficia de facilităţile legii doar cu certificatul de persoană cu handicap.

Ionel Mona locuieşte în Valea Mare, este pensionat de limită de vârstă şi nu aude. E surd. A aflat că, având această problemă, acest handicap, Legea 448/2006 i-ar permite să beneficieze de scutire la impozitele şi taxele locale. Nu ştie însă ce are de făcut pentru a putea beneficia de facilităţile prevăzute de lege.

Ce-i de făcut?

De la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DASPC) Arad, am aflat următoarele: Pentru a putea beneficia de scutire la impozit, Ionel Mona trebuie să se prezinte la primăria localităţii de domiciliu cu o copie de pe certificatul său de persoană cu handicap. Dacă nu are acest certificat, trebuie să se adreseze Direcţiei (str. 1 Decembrie 1918, nr. 10-12), în vederea încadrării într-o categorie de persoană cu handicap şi a eliberării certificatului care să-i ateste această calitate.

Documentele pentru obţinerea certificatului pot fi depuse în orice zi de miercuri, între orele 8,00-9,00 la sediul Direcţiei. Comisia de expertiză din cadrul DASPC va analiza, ziua următoare, dosarul şi va stabili categoria de handicap în care se încadrează solicitantul. Vinerea i se poate elibera certificatul de persoană cu handicap.

 

FACT-BOX

Acte necesare

Dosarul necesar obţinerii certificatului de persoană cu handicap trebuie să conţină următoarele acte: trimitere de la medicul de familie la medicul specialist, scrisoare medicală de la medicul specialist, copie de pe buletinul/cartea de identitate, copie de pe eventualele ieşiri din spital, copie de pe decizia de pensionare.

D.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !