Se amână majorarea pensiilor

4Comentarii
Se amână majorarea pensiilor
ARAD – Pensionarii vor mai trebui să aştepte încă un an pentru a putea beneficia de majorăriile promise. Proiect OUG | Nota de fundamentare

Dacă înainte de alegerile parlamentare Guvernul promitea majorarea pensiilor pentru fostele grupe I şi II de muncă, miercuri Executivul s-a răzgândit şi a amânat majorarea promisă până în 2010.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvern modifică Legea nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

În cazul pensionarilor, prevederile se vor aplica începând cu data de 1 ianuarie 2010, prin acordarea punctajului mediu anual calculat ca diferenţă dintre punctajul mediu anual rezultat în urma majorării efectuate conform prevederilor Legii nr.218/2008 şi cel acordat conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.100/2008 pentru completarea Legii nr.19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale.

Motivele Guvernului

În expunerea de motive a proiectul de OUG se arată că de la 1 octombrie 2008 a început, conform prevederilor OUG nr.100/2008 pentru completarea Legii nr.19/2000, prima etapă a procesului de recalculare a pensiilor pentru persoanele care au desfăşurat activitate în fostele grupe I sau/şi II de muncă.

Potrivit Legii nr. 218/2008, recalcurea pensiilor urma să se efectueze din oficiu, de către Casa Naţională de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale şi să se acorde beneficiarilor începând cu dată de 1 ianuarie 2009.

A.P.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor