Se apropie Zilele Aradului. Vezi programul manifestărilor!

De Diana Dutu
35Comentarii
Se apropie Zilele Aradului. Vezi programul manifestărilor!
Arădeni, vă aşteaptă 11 zile de sărbătoare! De joi într-o săptămână, pe 18 august, se dă startul unei noi ediţii a Zilelor Aradului.

Întregul oraş va fi îmbrăcat în straie festive, Centrul Municipal de Cultură și Primăria Municipiului Arad propunând o efervescență de evenimente culturale, artistice, recreative și sportive pentru cei mici și mari. Atât centrul orașului, cât și cartierele vor fi animate de concerte, spectacole, expoziții, ateliere de creație, spectacole folclorice, proiecții de film în aer liber, târgul estival și tradiționalul festival al cătlanelor, precum și multe alte evenimente.

„Aceste zile se adresează tuturor cetăţenilor din municipiul Arad, începând cu copiii mici – pentru care avem concursuri – până la oamenii în vârstă, unora dintre ei urmând să le decernăm diplome pentru împlinirea a 50 de ani de căsnicie. Deci, ne adresăm tuturor segmentelor din municipiul Arad” – a subliniat primarul Gheorghe Falcă în conferinţa de presă de miercuri.

Târgul Estival

Pe toată durata celor 11 zile de sărbătoare, arădenii pot vizita Târgul Estival care, anul acesta, va fi amenajat în Piața Avram Iancu și pe Strada Mețianu. „Dorim ca acea zonă să fie dedicată exclusiv târgului şi, în felul acesta, să nu creăm disconfort arădenilor care circulă cu maşina zilnic. Este un spaţiu mai strâns, dar mai protejat din punctul de vedere al celor care vor fi prezenţi acolo. Vom avea o scenă mai mare decât cea din anii precedenţi, cu spectacole mai consistente şi mai bine închegate pentru că ne permite locaţia” – a precizat Daniela Andreica-Pădurean, directorul Centrului Municipal de Cultură (CMC) Arad.

În Piața Avram Iancu vom putea descoperi o diversitate de produse tradiționale, handmade, dar și produse alimentare tradiționale, iar pe Strada Mețianu, artiștii își aduc atelierele în stradă.

Noutăţile prezentei ediţii

Potrivit directorului CMC Arad, „noutăţile au fost aduse de către noua echipă de consilieri, în special cei din Comisia de Cultură, care s-au implicat foarte activ în organizarea Zilelor Aradului. Programele cu copiii sunt mult mai multe şi sunt răspândite în cartiere. În fiecare locaţie din cartier, înainte de concertele folclorice vom avea programe de câte două ore dedicate exclusiv copiilor. Am reintrodus tradiţia concursului ecvestru în Parcul Chinologic; a fost o experienţă care a avut loc o dată sau de două ori, după care am pierdut-o şi nu a fost un lucru bun; acum am reintrodus-o în program. În data de 19 avem un alt eveniment: 70 de ani de transport feroviar electric la Arad, unde vom avea prezenţi parteneri ai Primăriei din mai multe oraşe ale ţării. Desigur, considerăm un lucru bun calitatea serviciilor artistice. Ne-am îngrijit ca toţi cei care vor urca pe scenă să fie artişti cotaţi, artişti pe care arădenii îi apreciază. La spectacolele folclorice, de pildă, este pentru prima dată când spunem că am acoperit toate zonele folclorice ale ţării: vor fi interpreţi din nord începând până în partea de sud. În ziua de 21, când va fi Noaptea Albă a Instituţiilor de Cultură la care s-au raliat şi instituţiile Consiliului Judeţean, ca un element de noutate, Cetatea va fi deschisă pentru cei care doresc să o viziteze, vreme de câteva ore, pe parcursul zilei” – a declarat Daniela Andreica-Pădurean.

Aceasta a mai adăugat că „în absolut toate locaţiile, intrarea este gratuită, aşa cum a fost întotdeauna”. Excepţia o constituie ştrandul, unde se plăteşte un bilet obişnuit, de 2,5 lei.

Alte manifestări

Cinefilii pasionați au posibilitatea de a participa, în cadrul Zilelor Aradului, la un Picnic și cinema sub clar de lună, în Parcul Eminescu; va fi cinema de vară până târziu în seară, cu filme românești și europene dintre cele mai bune. Tot în Parcul Eminescu, într-una din primele zile ale festivităţilor va avea loc un concert inedit Nicu Alifantis și orchestra Filarmonicii de Stat Arad: SimphoNicu. Din programul Zilelor oraşului nu lipseşte nici comedia: Radu Pietreanu și Trupa CNP vin la Arad pentru un spectacol de Stand-up comedy care se anunță… de tot râsul. Şi anul acesta Ivan Patzaichin revine la Arad pentru deja tradiționalul concurs nautic pe râul Mureș. În penultima zi a sărbătorii Aradului, suntem invitaţi la concert pe Ștrandul Neptun, unde îi vom putea urmări pe: Carla’s Dreams, Feli, Guess Who și trupa arădeană Rechords. Programul festiv se încheie cu Festivalul Cătlanelor.

Primarul Gheorghe Falcă a ţinut să mai menţioneze că „la fel ca în anii trecuţi, va exista şi recepţia primarului pentru Zilele oraşului, unde va fi prezentat stadiul în care se află diferite proiecte din municipiul Arad, dar şi viitoarele proiecte pentru municipiul Arad. Acum pregătim manifestarea pe care vrem să o realizăm tot pe ştrand, în zona bazinelor, seara, ca să avem cât mai mulţi invitaţi – în special din mediul de afaceri arădean.”

Cu drag, pentru arădeni

„Credem că am reuşit să acoperim întreaga paletă de doleanţe a arădenilor, îi aşteptăm cu foarte mult drag. Lor le este dăruită această manifestare şi sperăm ca şi ediţia din 2016 să fie pe placul acestora” – a încheiat Daniela Andreica-Pădurean.

Download program integral Zilele Aradului 201635Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor