Se caută „brăţara de aur”. Vezi ofertele la „profesională” din județul Arad!

De Dan Lazar
2Comentarii
Se caută „brăţara de aur”. Vezi ofertele la „profesională” din județul Arad!
„Meseria e brăţară de aur”! Un număr de 19 unități școlare din Arad, Sântana, Ch. Criș, Sebiș, Ineu, Nădlac, Lipova și Beliu au în cadrul ofertei educaționale, pentru anul școlar 2017-2018, locuri în învățământul profesional și tehnic, iar conform prevederilor legale fiecare elev va beneficia de „Bursă Profesională”, de 200 lei/lună.

În municipiu, sunt 12 unități de învățământ care propun elevilor ce încheie clasa a VIII-a, în această vară, oferte educaționale în învățământul profesional de zi cu durata de trei ani. Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară (Agricol) propune cursuri de brutar-patiser-preparator produse făinoare, Colegiul „Csiky Gergely” de mecanic auto și lucrător hotelier, Liceul Teh. „Iuliu Moldovan” (Forestier) de tâmplar universal și tapițer-plăpumar-saltelar, Lic. Teh. de Transporturi Auto „Henri Coandă” de mecanic auto, Lic. Teh. „Francisc Neuman” (Textil) de frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist și confecționer produse textile, Colegiul Economic de bucătar, ospătar și vânzător în unități de alimentație, Col. Teh. de Construcții și Protecția Mediului de zugrav-ipsosar-vopsitor-tapetar și constructor structuri monolite, iar Lic. Teh. de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” (CFR) de electrician exploatare joasă tensiune și electronist aparate și echipamente.
Oferta cea mai bogată (140 de locuri) vine dinspre Col. Tehnic „Aurel Vlaicu”: mecanic utilaje și instalații în industrie, operator la mașini cu comandă numerică, sudor, mecanic auto, tinichigiu-vopsitor auto și electromecanic utilaje și instalații industriale.
Învățământul particular se remarcă în domeniile electric, electromecanic, mecanică la Șc. Profesională Astra, comerț la Col. Particular „Vasile Goldiș”, turism și alimentație, estetică și igienă la Lic. Teh. UCECOM „Spiru Haret” (140 de locuri).

Oferte din județ

Lic. Teh. Chișineu-Criș și Lic. Teh. „Ștefan Hell” Sântana îi așteaptă pe elevi în domeniul „Mecanică”, Lic. Teoretic Sebiș și Lic. Teh. Beliu în „Fabricarea produselor din lemn”, Lic. Teoretic „J. G. Tajovsky” Nădlac în „Comerț”, Lic. „A. Marienescu” Lipova în „Electric”, iar Lic. Teh. „Sava Brancovici” Ineu în „Mecanică”, „Construcții, instalații și lucrări publice” și „Turism și alimentație”.

Bursă de studiu

Fiecare elev ce va alege școala profesională primește o bursă de studiu de 200 lei în fiecare lună, din partea Ministerului Educației, la care în unele şcoli se pot adăuga alți 200 lei din partea companiilor care le asigură practica.

ar_oferta-in-profesional_2017_2018-page-0012Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor