Se caută militari voluntari

ORADEA – Ministerul Apărării desfăşoară prin birourile informare-recrutare judeţene, până la 7 ianuarie 2008, activitatea de recrutare a tinerilor candidaţi pentru profesia de soldat şi gradat voluntar în unităţile din subordine.

Pentru prima serie de pregătire, care va începe în luna martie 2008, sunt disponibile 1.855 locuri pentru următoarele specialităţi: auto, geniu, comunicaţii şi informatică, apărare NBC, rachete şi artilerie, infanterie, tancuri, marină, radiolocaţie, paraşutişti, logistică, aviaţie, poliţie militară. Candidaţii, cu sau fără stagiul militar satisfăcut, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii generale pentru a putea participa la concurs: vârsta cuprinsă între 18 şi 26 ani;cetăţenia română şi domiciliul stabil în ţară, pot fi bărbaţi sau femei, care să fi absolvit cel puţin ciclul inferior liceal sau o şcoală de arte şi meserii, cu certificat de absolvire/calificare profesională nivel 1, iar în cazul în care sunt elevi în ultimul an de studii, să facă dovada absolvirii/promovării examenului până la data începerii programului de instruire; să nu fi fost condamnaţi penal şi să nu fie în curs de urmărire penală; să fie apţi din punct de vedere medical şi psihologic, potrivit baremelor specifice; să aibă o condiţie fizică bună.

Pentru anumite arme sau specialităţi militare sunt prevăzute şi cerinţe specifice.

Principalele avantaje pe care le vor avea tinerii care doresc să devină soldaţi şi gradaţi voluntari, potrivit Legii nr. 384/ 2006, sunt:semnarea, la angajare, a unui contract pentru o perioadă de până la patru ani, iar următoarele contracte pot avea durata de 2-3 ani fiecare, până la limita de vârstă în grad, stabilită prin lege la 40 de ani, în raport de nevoile instituţiei militare; posibilitatea de a fi selecţionaţi, până la împlinirea vârstei de 30 de ani, pentru a urma cursul de bază pentru formarea deprinderilor de comandă ale subofiţerilor; această categorie de militari reprezintă principala sursă pentru formarea subofiţerilor; în afară de solda lunară, au dreptul la echipament gratuit şi hrănire sau compensaţie de hrană, precum şi la asistenţă medicală şi medicamente gratuite, în condiţiile legii; beneficiază de documente militare de transport gratuit pentru efectuarea concediului de odihnă sau în cazul mutării dintr-o garnizoană în alta, precum şi de o compensaţie lunară pentru chirie în situaţia în care nu au o locuinţă proprie; vechimea în serviciu a militarilor voluntari se ia în calcul la stabilirea pensiei şi a altor drepturi de asigurări sociale; militarii voluntari vor participa la misiuni internaţionale, în funcţie de nevoile Ministerului Apărării.

Tinerii care doresc să urmeze o carieră ca militar voluntar în armată pot contacta biroul de Informare-Recrutare Bihor, situat în Oradea, pe strada Dunării nr.2.
Georgiana Anghel0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !