Se caută veterinari în Arad

De Alin Gherasim
Se caută veterinari în Arad
© Veterinari pentru circumscripţiile din Arad FOTO: JA
Peste şase milioane de lei sunt puşi la bătaie de DSVSA pentru contractarea veterinarilor în judeţul Arad.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Arad anunţă scoaterea la licitaţie a mai multor circumscripţii veterinare, iar suma pusă la bătaie nu este deloc una mică: 6,2 milioane de lei. Potrivit anunţului de licitaţie al celor de la DSVSA, se caută medici veterinari pentru circumscripţiile Brazii, Gurahonţ, Bârsa, Sebiş, Şepreuş, Galşa, Grăniceri, Zărand, Olari, Peregu Mare, Secusigiu, Şeitin, Semlac, Şilindia, Târnova, Fântânele, Frumuşeni şi Chisindia. În total, se licitează nu mai puţin de 18 circumscripţii veterinare. Medicii veterinari care doresc să participe la licitaţie trebuie să ştie şi ce presupun contractele care vor fi încheiate cu DSVSA: servicii de supraveghere, prevenire, control şi eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protecţia animalelor şi protecţia mediului, servicii de identificare şi înregistrare a animalelor şi a mişcării acestora, precum şi de corectare a eventualelor erori sau neconformităţi generate de nerespectarea termenelor de înregistrare sau de greşeli de înregistrare.

Şi sumele

Trebuie precizat de la început faptul că licitaţia va fi organizată pe fiecare circumscripţie în parte, nu pe toate la pachet. Aşadar, din totalul de 6,2 milioane de lei, fiecare circumscripţie are suma aferentă. Cei mai mulţi bani se oferă pentru Circumscripţia Sanitară Veterinară Târnova, respectiv aproape 800.000 de lei. Mai departe, pentru Şilindia licitaţia pleacă de la 192.000 de lei, la Semlac 194.000 de lei, la Secusigiu 726.000 de lei, la Chisindia 272.000 de lei, la Frumuşeni 211.000 de lei, la Fântânele 58.000 de lei, la Peregu Mare 84.000 de lei, la Olari 301.000 lei, la Zărand 698.000 de lei, la Grăniceri 590.000 de lei, la Galşa 318.000 de lei, la Şepreuş 592.000 de lei, la Sebiş 164.000 de lei, la Bârsa 410.000 de lei, la Gurahonţ 180.000 de lei, iar la Brazii 171.000 de lei. Acestea sunt sumele maxime care pot fi oferite de veterinari. Însă veterinarul care vine cu cea mai mică sumă poate câştiga licitaţia. Odată semnate contractele, veterinarii trebuie să asigure serviciile pentru o perioadă de 46 de luni.

Calcul la licitaţie

Spre deosebire de alte licitaţii, la cea lansată de DSVSA nu va conta strict preţul cel mai scăzut. Reprezentanţii instituţiei au creat un algoritm în baza căruia va fi stabilit câştigătorul pe fiecare lot în parte. Aşadar, experienţa profesională a veterinarilor poate aduce 15 puncte candidaţilor. Dacă veterinarii deţin un cabinet pe raza circumscripţiei pentru care licitează, mai primesc zece puncte. Dacă veterinarul are şi domiciliul în aceeaşi localitate cu circumscripţia, mai câştigă 25 de puncte. În sfârşit, componenta financiară poate aduce 50 de puncte. Practic, preţul cel mai scăzut poate decide câştigătorul licitaţiei.

Data limită

Medicii veterinari interesaţi de licitaţia organizată de DSVSA pot depune oferte până în data de 18 februarie. Trebuie precizat şi faptul că un singur veterinar poate oferta mai multe loturi, nu doar unul singur.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !