Se cer 200 de pașapoarte pe zi

De Andreea Pintea
Se cer 200 de pașapoarte pe zi
Serviciul Pașapoarte Arad este unul dintre cele mai solicitate, fluxul zilnic de cereri preluate fiind de aproximativ 200.

Într-o nouă locație, cu programări online și cu speranța că nu ne vom mai confrunta cu liste lungi de așteptare și cozi de sute de persoane. Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Arad își desfășoară activitatea, din această săptămână, la centrul comercial Galleria Mall – pe Calea Aurel Vlaicu, nr. 225-235, etajul II. Noua locație este spațioasă, oferind arădenilor condiții civilizate pentru eliberarea sau depunerea actelor pentru pașapoarte.

Deși activitatea Serviciului Pașapoarte a început de doar o zi în noua locație, comisar șef Otilia Marchiș s-a asigurat că fluxul cetățenilor veniți la Pașapoarte nu va avea de suferit. „În fiecare zi avem cel puțin 200 de cereri pentru eliberarea de pașapoarte simple. Cei care doresc să obțină un nou pașaport se programează online, dar sunt și cazuri în care vin direct la ghișeu. În acel moment li se preiau actele și primesc un număr de ordine. Pentru fiecare programare avem alocate 6 minute”, a explicat comisar șef Otilia Marchiș.

Numărul mare de solicitări pentru eliberarea pașapoartelor este și rezultatul faptului că Aradul este un oraș de tranzit și de graniță. Astfel, sunt foarte multe solicitări pentru noi documente depuse de românii veniți de peste hotare, dar care nu au domiciliul în județul nostru.

Vor pașapoarte temporare

„Există o creștere evidentă a cererilor pentru pașapoartele temporare, cele valabile doar 12 luni. În primul rând, costul unui astfel de act este mai mic decât cel al unui pașaport simplu, vorbim de o taxă de 96 de lei. În al doilea rând, cei care aleg pașapoartele temporare o fac pentru că în maxim 3 zile lucrătoare, actul trebuie emis, iar de cele mai multe ori reușim să le emitem pașapoartele temporare chiar în aceeași zi. Însă, această creștere semnificativă pentru pașapoartele temporare însemnă și un volum de muncă crescut pentru noi”, a mai punctat comisar șef Otilia Marchiș.

Cu toate că noul spațiu este unul ofertant, o problemă a rămas încă nerezolvată: achitarea taxei pentru eliberarea pașapoartelor. Arădenii trebuie să știe că în incinta centrului comercial nu există, momentan, posibilitatea de a achita taxa specială pentru pașapoarte. Așadar, înainte de a ajunge la ghișeu trebuie să se asigure că au achitat taxele.

Unde se achită taxele?

Le reamintim arădenilor că taxele pentru pașapoarte se pot achita online, în sistem internet banking – caz în care cetăţenii vor prezenta, la momentul depunerii cererii de eliberare a documentelor de care au nevoie, dovada plăţii; în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului; la casieriile unităţilor CEC BANK, prin mandat poștal.

„Mă bucur că arădenii au ocazia să-și depună actele pentru obținerea sau preschimbarea documentelor de călătorie într-o locație amenajată cu multă atenție pentru nevoile cetățenilor secolului în care trăim. Oferirea unor servicii de calitate, în condiții decente, reprezintă o prioritate”, punctează prefectul Florentina Horgea.

Program cu publicul

Programul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Arad este: primire cereri – luni, marți, miercuri, vineri: 8:30 – 16:30; joi: 8:30 – 18:30; eliberări pașapoarte – luni, marți, miercuri, vineri: 8:30-16:30; joi: 8:30 – 18:30; audiențe – miercuri – 13-15. Programările online se pot face la adresa: http://prefecturaarad.ro/programari/0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !