Se confirmă: Monumentul Unirii, lângă CJ Arad!

De Diana Dutu
12Comentarii
Se confirmă: Monumentul Unirii, lângă CJ Arad!
După amplasare, pe terenul din jurul monumentului va fi amenajat un Parc al Unirii.

Ceea ce anunţam la începutul lunii martie se confirmă acum, la început de aprilie: Monumentul Marii Uniri de la 1918 va fi amplasat în proximitatea Consiliului Judeţean Arad. Informaţia a fost făcută publică de primarul Gheorghe Falcă, în cadrul unei conferinţe de presă. Edilul a precizat că a fost informat de consilierul ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Gheorghe Pătraşcu, în legătură cu obţinerea acordului de principiu din partea Comisiei Naţionale a Monumentelor de For Public din cadrul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

„Înainte de a solicita Primăriei Municipiului Arad schimbarea locaţiei pentru amplasarea Monumentului Marii Uniri, era nevoie de această aprobare din partea Comisiei Monumentelor de For Public. În acest moment, aşteptăm documentul Ministerului Culturii în care să se solicite schimbarea locaţiei. Numai după aceea vom putea intra în şedinţă de Consiliu Local în vederea aprobării noului amplasament” – a subliniat Gheorghe Falcă.

Parcul Unirii

Primarul a mai vorbit şi despre responsabilităţile ce revin fiecăreia dintre părţile implicate în acest proiect. „În momentul în care se va realiza Monumentul Marii Uniri, administraţia locală şi cea judeţeană vor amenaja un Parc al Unirii pe terenul din proximitatea Consiliului Judeţean. Amplasarea monumentului este responsabilitatea Ministerului Culturii” – a conchis edilul Aradului.

Afirmaţia aparţine Prefecturii, fiind exprimată după o întâlnire cu reprezentanţii revoluţionarilor arădeni.E aproape sigur: Monumentul Marii Uniri de la 1918 va fi amplasat în proximitatea Consiliului Judeţean. „Până în momentul de față, terenul situat între clădirea Consiliului Judeţean Arad şi Ca...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor