Se dărâmă şcolile pe elevi

Se dărâmă şcolile pe elevi
Peste 60% dintre unităţile de învăţământ din judeţul Arad au o vechime de peste 60 de ani. şcoli Aceste şcoli au fost curpinse într-un program de relansare a învăţământului în mediul rural.

Problemele cele mai mari se înregistrează în mediul rural. Un raport întocmit de Inspectoratul Şcolar Judeţean arată că în anul şcolar 2004 – 2005 în judeţul Arad existau 601 unităţi de învăţământ, din care 37 licee şi grupuri şcolare, 117 şcoli generale, 283 grădiniţe, 148 şcoli primare şi 15 alte unităţi, respectiv 5 şcoli speciale, 1 club sportiv, 9 cluburi ale copiilor şi o şcoală postliceală sanitară.

Din totalul şcolilor, 43% nu au fost autorizate sanitar din cauza lipsei de apă curentă sau a stării fizice a clădirilor, 60% dintre acestea, în special cele din mediul rural, având o vechime de peste 60 de ani şi fiind construite cu planşee din lemn.

Situaţia este cu atât mai gravă cu cât, 16% din unităţile şcolare de la ţară nu sunt racordate la reţeaua de apă curentă, în localităţile respective neexistând reţea de apă curentă.

Şapte din acest şcoli au fost curpinse într-un program de relansare a învăţământului în mediul rural.

Diana Rotar0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !