Se face inventarul judeţului

De Alin Gherasim
Reactualizat la:
1Comentariu
Se face inventarul judeţului
O comisie a Consiliului Judeţean Arad trebuie să identifice toate bunurile din domeniul public de pe întreg judeţul.

Toate bunurile din domeniul public al întreg judeţului Arad vor fi inventariate de către o comisie întocmită la nivelul Consiliului Judeţean Arad. Ţinând cont de faptul că ultimul inventar al judeţului a fost realizat în urmă cu aproape 20 de ani, instituţia judeţeană şi-a propus să aducă toate datele la zi. Comisia care se va ocupa de acest lucru a fost întocmită încă din luna mai a anului 2017, dar demersurile nu au avut finalitate. În luna mai s-a stabilit că cei şapte membri ai comisiei au termen de finalizare a inventarului data de 15 decembrie 2017. Acest termen a fost depăşit deja, iar acum se înaintează o altă dată a finalizării: 31 august 2018.

Anul 2017

La momentul înfiinţării comisiei respective, în luna mai a anului trecut, au fost trasate sarcinile clare pe care le va avea comisia: „Faţă de data atestării domeniului public al judeţului (n.r. anul 1999), au intervenit mai multe modificări ale inventarului domeniului public, constând în modificarea unor poziţii existente, introducerea unor poziţii noi sau în radieri a unor poziţii, urmare a punerii în aplicare a unor hotărâri de guvern, a unor hotărâri de consiliu judeţean sau a unor hotărâri de consiliu local. Până în data de 31.12.2017 este necesară întocmirea inventarului bunurilor din domeniul public al unităţilor administrativ teritoriale”.

Continuare în 2018

Doar că în luna ianuarie a acestui an datele problemei s-au schimbat: „Pe parcursul derulării inventarului, comisia a constatat existenţa mai multor bunuri, în special bunurile aparţinând domeniului public al judeţului Arad concesionate către S.C. Compania de Apă Arad S.A., care nu sunt de interes public al judeţului Arad, fiind de interes local. De asemenea, există şi situaţii în care bunuri care se află în patrimoniul public al unităţilor administrativ teritoriale locale sunt bunuri de interes judeţean şi care conform reglementărilor legale trebuie transferate din patrimoniul public al unităţilor administrativ teritoriale locale în patrimoniul public al judeţului Arad. Toate aceste operaţiuni trebuie să fie finalizate înainte de încheierea inventarului domeniului public al judeţului Arad şi de transmiterea acestuia Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Publice spre însuşire prin adoptarea unei hotărâri de guvern. Pentru reglementarea situaţiei juridice a acestor bunuri s-au efectuat demersurile necesare trecerii acestora din domeniul public al judeţului Arad în domeniul public a unităţilor administrativ teritoriale pe raza căruia se află bunurile. Până în prezent au fost emise doar 4 hotărâri pentru solicitarea transferului, un număr de 3 hotărâri s-au respins, iar de la restul unităţilor administrativ teritoriale nu s-a primit încă răspuns. De asemenea, din totalul bunurilor care urmează a fi transferate, circa jumătate din valoarea acestora fac obiectul transferului către Municipiul Arad şi care, datorită numărului mare de bunuri, a solicitat un timp mai mare pentru analiză şi verificare. Astfel, este necesară prelungirea termenului de finalizare a inventarierii cu cel puţin 6 luni”.

Doar în august

Aşadar, în teorie, la finele lunii august vom afla exact care este „averea” judeţului compusă din bunurile din domeniul public.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor