Se fura si gunoaiele

De Adriana Barbu
7Comentarii
Se fura si gunoaiele
Hoţii au pus ochii pe deşeurile colectate selectiv de la populaţie de către Polaris și distrug containerele puse la dispoziţia arădenilor.

Arad. Totul e de furat în Arad. Până şi gunoaiele. Desigur, cele reciclate deja de arădeni pentru că atunci când vine vorba de gunoaiele simple, e prea mult de muncă cu acestea ca să se încurce cineva. Vestea a fost făcută publică chiar de societatea care se ocupă de colectarea deşeurilor produse de arădeni.

SC Polaris M Holding precizează din start că acţiunea de implementare a colectării selective la sursă a deşeurilor reciclabile continuă în forţă. Însă cu câteva probleme. Mai exact, „deşi populaţia s-a arătat receptivă la această activitate şi a venit în sprijinul Municipalităţii şi a societăţii noastre, problemele au început să apară în ultima perioadă datorită unei noi categorii de hoţi, născuţi parcă odată cu implementarea de către unitatea noastră a colectării selective a deşeurilor”. Despre cine vorbesc reprezentanţii Polaris? Despre hoţii de deşeuri reciclabile, care distrug, totodată, containerele destinate acestei activităţi.

Acţionează în cartiere

„În zona platformelor gospodăreşti din cartierele de blocuri, pe lângă deja tradiţionalii căutători în gunoaie, care transformă platforma într-o veritabilă groapă de gunoi neamenajată, s-a „profesionalizat” o altă categorie de recuperatori de deşeuri şi anume hoţii de deşeuri reciclabile. Activitatea ilegală de furt a deşeurilor este însoţită de distrugerea containerelor pentru deşeuri. Bunăoară, în cartierele Alfa şi Confecţii, sunt rare sau chiar inexistente containerele care să nu fi avut de suferit de pe urma acţiunii hoţilor de deşeuri: containerele au fost forţate cu ranga, sistemele de închidere au fost sparte, iar capacele respectivelor containere rupte”, precizează reprezentanţii societăţii care se ocupă de gunoiul arădenilor. Aceştia mai amintesc că hoţii au trecut în ultima perioadă şi la furtul roţilor containerelor, inclusiv a celor de deşeuri menajere, operatorul de salubrizare făcând eforturi pentru menţinerea în funcţiune a logisticii de colectare.

Iar cei care fură gunoiul sunt tot mai specializaţi. Potrivit informaţiilor primite de la SC Polaris M Holding, „recent, pe lângă furtul de deşeuri reciclabile cu căruciorul, sacul sau bicicleta, se semnalează, aproape în fiecare noapte, prezenţa în zona containerelor deţinute de SC Polaris M Holding a unor microbuze sau căruţe”, fapt ce demonstrează, în viziunea societăţii, că s-a creat o adevărată mini-industrie a furturilor de deşeuri reciclabile.

În Micălaca

Din păcate, situaţia prezentată mai sus se regăseşte nu doar în cartierele Alfa şi Confecţii, ci şi în celelalte cartiere şi în special în cartierul Micălaca, unde se acţionează cu… căruţa. Şi nu doar în cartierele de blocuri, ci şi în zonele de case, cetăţenii semnalând celor de la Polaris numeroase dispariţii ale sacilor galbeni (destinaţi colectării selective a deşeurilor). „Furtul sacilor galbeni are loc în ziua stabilită de societatea noastră pentru colectarea acestora, dar cu câteva ore înainte ca maşinile SC Polaris M Holding să intre pe străzi. Acest fenomen duce la scurtcircuitarea activităţii în cadrul sacului galben, angajaţii societăţii noastre dând în schimbul sacilor galbeni plini alţi saci galbeni”, spun responsabilii societăţii.

Vigilenţi

În atare situaţie, SC Polaris M Holding îi roagă pe arădeni să vină în sprijinul unei colectări normale a deşeurilor semnalând societăţii, la adresa de mail comercialarad@polaris.ro sau la numărul de telefon 0357.44.40.06, sau Poliţiei aceste furturi şi distrugeri. Arădenii sunt rugaţi să reţină, pe cât posibil, numerele de înmatriculare ale vehiculelor care colectează sacii galbeni (altele decât cele inscripţionate cu sigla SC Polaris M Holding) şi să le comunice operatorului în vederea identificării hoţilor de deşeuri. În cazul furturilor şi distrugerilor semnalate de cetăţeni, Polaris M Holding este hotărâtă să propună Poliţiei organizarea de flagrante pentru a stopa acest fenomen.

Istoria colectării selective

S.C Polaris M. Holding S.R.L. a demarat colectarea selectivă a deşeurilor în urmă cu mai bine de patru ani prin amplasarea unor containere cu o capacitate de 1.1 metri cubi şi a containerelor de tip clopot (Iglo) de capacitate 2.5 metri cubi, în zonele de blocuri. În urmă cu un an şi trei luni s-a dat startul campaniei „Sacul galben”, mai exact a activităţii de implementare a colectării selective a deşeurilor la populaţia din zona de case din municipiul Arad.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor