Se înființează Poliția Lucrărilor în Arad

De Valentin Goran
Reactualizat la:
36Comentarii
Se înființează Poliția Lucrărilor în Arad
Noua conducere a Consiliului Județean Arad îș prezintă viziunea, după o lună de la preluarea mandatului.

A trecut o lună de când la conducerea Consiliului Județean Arad există o nouă echipă formată din Iustin Cionca – președinte și cei doi vicepreședinți – Claudia Boghicevici și Sergiu Bîlcea. Una din noutățile aduse de noua echipă este înființarea Poliției Lucrărilor ce va cădea sub incidența directă a președintelui CJA. Activitățile sociale și culturale vor fi preluate de Claudia Boghicevici, în timp ce investițiile în drumurile județene, Aeroportul și Compania de Transport Public vor fi coordonate de vicele Sergiu Bîlcea. În continuare, echipa nou formată va enunţa proiectele strategice pentru judeţ şi planul de acţiune administrativă până la finalul anului. Prioritară este depunerea proiectelor europene pentru infrastructură şi creşterea calităţii lucrărilor publice.

Poliția Lucrărilor

Președintele Iustin Cionca își dorește ajustarea organigramei, profesionalizarea actului administrativ prin atragere de specialiști, o preocupare mai mare pentru situația agriculturii și a agricultorilor din județ și constituirea unui birou care să ofere consultanță primăriilor din județ cu privire la proiectele europene și naționale ce pot fi accesate. „Odată cu noua organigramă, înfiinţăm Poliţia Lucrărilor, una dintre cele mai importante instituţii ale acestei echipe. M-am întâlnit, în această perioadă, şi cu trei delegaţii din Ungaria, cu preşedinţii judeţelor Hajdu Bihar şi Bekes, pentru discutarea proiectelor transfrontaliere şi identificarea de parteneri noi, fiindcă ne dorim să realizăm un centru de oncologie şi avem nevoie pentru aceasta de un proiect în oglindă, în Ungaria”, declară preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca.

Spitalul TBC

Claudia Boghicevici a iniţiat o serie de întâlniri pe teme de interes general, pentru stimularea participării civice şi a parteneriatelor instituţionale. Consiliul Judeţean este angrenat în activităţi ale Crucii Roşii, va iniţia un parteneriat cu cele două universităţi arădene care are ca scop implicarea studenţilor în viaţa socială a Aradului. „Prima noastră iniţiativă a fost stabilirea mutării spitalului TBC în noul spaţiu, din cartierul Grădişte, şi ne dorim să accelerăm acest proces, ca în următoarele luni să începem deja amenajarea saloanelor. Am insistat şi pe toaletarea împrejurimilor drumurilor judeţene, pentru că vrem ca Aradul să arate bine”, spune vicepreşedintele Claudia Boghicevici.

Eficientizare

Prioritar, pentru vicele Bîlcea, este drumul Arad-Buteni, pentru a ameliora legătura rutieră înspre staţiunea Moneasa. În această lună, Bîlcea s-a deplasat în judeţ, pentru analizarea situaţiei unităţilor administrativ-teritoriale şi urgentarea realizării documentelor necesare depunerii de proiecte. „Am solicitat perfecţionarea funcţionarilor serviciului de Achiziţii Publice, pentru că acolo era un blocaj, şi coborâm acum la fiecare direcţie, fiecare serviciu şi birou, să eficientizăm activitatea angajaţilor. Eu vin din mediul privat şi înţeleg că importantă este eficienţa la locul de muncă, nu pur şi simplu pontajul. Îmi doresc să valorific această experienţă şi la Consiliul Judeţean, unde pentru mine cuvântul de ordine este pragmatismul”, spune Sergiu Bîlcea.36Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor