Se înţeleg la Arad

1Comentariu
ARAD – Astazi, la Bucureşti, în prezenţa lui Emil Boc şi a lui Marko Bela, a avut loc întrunirea liderilor locali ai celor două partide din coaliţia de guvernare.

Mesajul celor doi lideri către cei din teritoriu a fost acela că se doreşte ca prezenta coaliţie să fie una de lungă durată, ceea ce impune ca la nivelul organizaţiilor din teritoriu să existe o colaborare care să satisfacă ambele părţi. Mai exact, liderii locali au la dispoziţie zece zile să decidă asupra distribuirii funcţiilor la instituţiile deconcentrate, primul criteriu luat în considerare fiind cel etnic, adică procentajul etniei.

„Sigur, sunt şi unele excepţii, cum ar fi Covasna, unde este clar că nu vom lua noi 80%”, spune preşedintele UDMR Arad, Kiraly Andras, care şi-a exprimat convingerea că la nivelul Aradului nu vor fi niciun fel fel de probleme. Dealtfel, preşedintele PD-L Arad, Gheorghe Seculici spune că „atmosfera a fost extrem de constructivă, iar din luările de poziţie s-a văzut că oamenii sunt decişi să colaboreze bine, să nu fie nevoie de intervenţia organismului central comun. Atât Emil Boc cât şi Marko Bela au făcut apel la responsabilitate, pentru că este o perioadă foarte dificilă, în care armonizarea eforturilor este determinantă”.

S.T.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor