Se imprumuta pentru factura

De JA-D.D.
Reactualizat la:
Cheltuielile de întreţinere sunt mult prea mari pentru buzunarul vârstnicilor FOTO: FAN
Cheltuielile de întreţinere sunt mult prea mari pentru buzunarul vârstnicilor FOTO: FAN
ARAD. Numărul şi valoarea împrumuturilor acordate de CARP aproape că s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

Facturile din această iarnă i-au dus pe pensionari în pragul disperării. Oricât de bine şi-au drămuit veniturile, banii nu le-au ajuns nicicum. Singura soluţie la care s-au văzut nevoiţi să apeleze este împrumutul. Împrumutul la Casa de Ajutor Recirpoc a Pensionarilor (CARP).

Multe refinanţări

„Solicitările de împrumut primite din partea pensionarilor sunt mult mai mari decât în perioada similară a anului trecut. Aproape că s-au dublat, atât ca sumă împrumutată, cât şi ca număr de cereri. Marea majoritate a împrumuturilor se fac pentru achitarea cheltuielilor de întreţinere. Facturile la încălzire şi la curent îi termină pe pensionari!” – opinează Lidia Dan, preşedinte al CARP Arad.

Interesant este că aproximativ 60% dintre cei care solicită, la ora actuală, împrumuturi mai au de achitat două-trei rate dintr-un împrumut luat anterior. Practic, ei solicită refinanţare. „Le reţinem din suma împrumutată ratele pe care le mai aveau de plătit, iar oamenii merg acasă cu banii de care au nevoie” – explică Lidia Dan.

Dobândă avantajoasă

Media lunară a împrumuturilor acordate de către CARP Arad se ridică la peste 600.000 de lei. „Avem între 400 şi 450 de cazuri pe lună, media împrumutului fiind de 1.500 de lei/persoană. Cea mai mică sumă împrumutată în ultima perioadă a fost de 200 de lei, iar cea mai mare de 6.000 de lei. Am dat o sumă mare de bani unei persoane căreia, din cauza zăpezii, i s-a surpat acoperişul unei anexe” – povesteşte preşedintele CARP Arad.

Pentru membrii Casei, împrumutul este o soluţie destul de avantajoasă în condiţiile în care dobânda aplicată este de 12% (pentru sumele de până la 1.000 de lei), respectiv 14% (pentru sumele mai mari de 1.000 de lei). În plus, banii ajung foarte repede la beneficiari.

„Vin dimineaţa cu cererea şi, în jumătate de oră primesc banii, dacă totul e în regulă” – spune Lidia Dan. Împrumuturile pot fi returnate în maximum 12 luni.

diana.dutu@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !