„Se opun progresului în Gurba”

7Comentarii
„Se opun progresului în Gurba”
SICULA – Aurel Radiţa, primarul din Şicula, spune că un grup de consilieri locali nu vrea să voteze un proiect de dezvoltare.

„Şase consilieri locali se opun progresului în satul Gurba, aparţinător de Şicula”, declară revoltat Aurel Radiţa, primarul din Şicula. Acesta susţine că a găsit un investitor care doreşte să bage bani grei în deschiderea unei afaceri. „Clădirea în care a funcţionat vechiul dispensar este o ruină. Am amenajat un dispensar uman nou-nouţ în clădirea căminului cultural din Gurba, iar vechea clădire a rămas în paragină, fiind într-o degradare totală. Nu am avut fonduri disponibile să o renovăm şi nici nu am putut să îi dăm o utilitate. Asta până când un investitor s-a interesat de situaţia acestei clădiri deoarece dorea să deschidă o afacere în Gurba şi avea nevoie de un spaţiu”, declară Radiţa. Investitorul a venit, a stat de vorbă cu reprezentanţii primăriei şi a părut hotărât să investească. Dar avea nevoie de o hotărâre a consiliului local prin care clădirea fostului dispensar să treacă din domeniul public în domeniul privat pentru a putea fi vândută. „La ultima şedinţă de consiliu am înaintat un proiect în acest sens, dar a fost respins cu şapte voturi pentru şi şase împotrivă”, declară primarul.

Se pierd bani

Radiţa susţine că votul dat de cei şase consilieri este o piedică în calea dezvoltării comunei. Din declaraţiile lui Radiţa, în urma acestui vot s-au pierdut foarte mulţi bani care ar fi intrat în vistieria comunei. „Din start, am pierdut banii pe clădire rezultaţi în urma vinderii sale către investitor. Apoi am mai pierdut fonduri care intrau în conturile noastre ca şi impozite la salarii. În plus, inclusiv imaginea satului era schimbată în bine dacă această clădire era vândută şi modernizată”, mai spune Radiţa. Unul dintre cele mai dureroase lucruri este faptul că, odată cu respingerea acestui proiect, au fost pierdute minimum 20 de locuri de muncă pentru locuitorii Gurbei. „Persoane interesată să investească m-a asigurat că va angaja încă de la început 20 de oameni, după care ar mai putea crea şi alte locuri de muncă”, adaugă primarul.

Fără motiv

Întrebat care a fost motivul pentru care cei şase consilieri au votat împotriva acestui proiect, primarul Radiţa a declarat că nu a existat vreun motiv întemeiat. „Chiar nu ştiu care ar fi motivul pentru care consilierii nu şi-au dat acordul”, spune edilul Şiculei. Oricum acesta susţine că şi la următoarea şedinţă de consiliu va înainta proiectul în speranţa că cei şase consilieri vor reanaliza situaţia şi vor vota în favoarea investiţiei.

Bugetul comunei Şicula a fost votat

Bugetul comunei Şicula a trecut în şedinţa consiliului local care s-a desfăşurat săptămâna trecută. Potrivit primarului Aurel Radiţa, în acest an sunt mai puţini bani decât în precedenţii şi nu se va pune accent deosebit pe investiţii. „Priorităţile noastre sunt pietruirea drumurilor, întreţinerea unităţilor de învăţământ şi reparaţiile la căminele culturale”, a declarat Radiţa.

JA-A.G.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor