Se pot plăti taxele şi impozitele locale

De Adriana Barbu
5Comentarii
Se pot plăti taxele şi impozitele locale
Primăria Arad îi aşteaptă pe arădeni, încă de luni, să îşi plătească impozitele locale pe anul 2017.

Arădenii pot achita, începând de luni, 9 ianuarie, impozitele şi taxele locale pe 2017, dări identice cu cele din 2016, aleşii locali menţinând la propunerea Primăriei aceleaşi tarife. Contribuabilii au posibilitatea de a alege între mai multe variante de plată a dărilor locale: pot plăti la casieriile de la sediul Direcției Venituri, pe strada Mucius Scaevola nr.11, de la sediul Primăriei, pe Bulevardul Revoluţiei nr.75, din incinta Palatului Cenad, la sediul din Piaţa Fortuna, prin POS, online sau la oficiile poştale. „Serviciul de încasare impozite și taxe locale este şi el disponibil. Plata la toate casieriile se poate face și cu card bancar iar plata online poate fi realizată pe site-ul www.primariaarad.ro sau prin platforma ghiseul.ro”, se arată şi în comunicatul Primăriei Arad.

Programul casieriilor de la sediul Direcției Venituri pe strada Mucius Scaevola nr.11, la sediul Primăriei (Bd. Revolutiei nr.75, în incinta Palatului Cenad) sau la sediul din Piaţa Fortuna este de luni până joi între orele 8-18 iar vineri între orele 8-16.

Direcția Venituri a Muncipiului Arad a decis să informeze contribuabilii că de luni e liber la plata taxelor şi impozitelor, primii care se prezintă la casierii pentru a scăpa de dările locale fiind pensionarii. De obicei, vârstnicii din Arad plătesc impozitele pe tot anul, caz în care beneficiază de reducerea oferită ca în fiecare an de Primărie- de cinci la sută – dacă plata se va face până la 31 martie. Termenul pentru achitarea impozitelor şi taxelor locale aferente primului semestru al lui 2017 este şi el 31 martie. Dacă arădenii optează să plătească, până la această dată, impozitul pe clădiri pentru întreg anul, aceştia vor beneficia de o reducere de 5% din totalul sumei datorate.

Statistici pe plata online

Sistemul de plată on-line a taxelor si impozitelor locale din municipiul Arad a fost lansat în anul 2009, Aradul fiind primul oraș din România care a oferit contribuabililor acest serviciu modern. Numărul utilizatorilor acestui serviciu a crescut constant, de la 1000 în primul an la peste 7500 în 2016 iar încasările online au fost de aproape 9 ori mai mari decât în 2009 (5,1 milioane lei în 2016 față de 600 mii lei în 2009).

Votate în 20 decembrie

Taxele și impozitele locale pentru anul 2017 au fost stabilite prin vot de Consiliul Local Municipal prin Hotărârea nr. 470 din 20 decembrie 2016, nivelul acestora fiind, aşa cum am amintit, neschimbat față de anul anterior.

Taguri: , , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor