Se pregătesc intens pentru dezastre și calamități

De Valentin Goran
Se pregătesc intens pentru dezastre și calamități
© FOTO: V.Goran
În cadrul unui proiect european, elevii au la dispoziție o platformă on-line tradusă în șase limbi, care îi învață cum să reacționeze la dezastre naturale.

Elevii ciclului primar, gimnazial, adulții, dar și specialiștii în situații de urgență au acum la dispoziție platforma e-learning, grație proiectului european Eramsus+ „Prevenția, pregătirea și răspunsul la dezastrele naturale”, derulat de Colegiul Național „Vasile Goldiș” din Arad. În acest proiect sunt implicate cinci țări partenere: Danemarca, Marea Britanie, Lituania, Spania și Estonia. În cadrul unei conferințe de diseminare susținută luni, 11 iulie, în incinta colegiului, alături de reprezentanți ai ISJ Arad, ISU Arad, Crucea Roșie și alți oficiali, a fost explicat pe îndelete care este rolul platformei de pe site-ul www.e-ppr.eu.

În caz de dezastre

Conținuturile platformelor electronice țin seama de nevoie grupurilor țintă, cuprinzând măsuri referitoare la prevenirea, pregătirea și reacția la patru tipuri de dezastre naturale: inundații, furtuni, valuri de căldură și incendii. Odată finalizate, cele patru module de învățare electronică vor fi disponibile în șase limbi europene precum: daneză, engleză, estoniană, lituaniană, română și spaniolă. „Efectele dezastrelor naturale pot fi diminuate prin educarea cetățenilor în ceea ce privește prevenirea, pregătirea și reacția la dezastrele naturale. În acest context, proiectul se adresează nevoii de educare și pregătire a elevilor cu scopul de a reacționa în mod adecvat la diferite situații de urgență în caz de calamități naturale”, au explicat inițiatorii proiectului scopul final al platformei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !