Se pregătește sala pentru Tripticul de 52 de metri

De Andreea Pintea
1Comentariu
Se pregătește sala pentru Tripticul de 52 de metri
Tripticul „Înmormântarea lui Hristos” va fi expus la etajul al doilea al Palatului Cultural, sălile urmând să fie amenajate de CJA.

În urma rectificării bugetului general de venituri şi cheltuieli al Judeţului Arad pe anul 2018, votată de consilieri vineri, 14 septembrie, Consiliul Judeţean Arad a alocat suma de 226 mii lei Complexului Muzeal Arad.

O parte din sumă va fi utilizată pentru reparaţii la instalaţia electrică în cadrul sălilor de expunere din incinta Palatului Cultural şi igienizarea şi amenajarea celor două săli de la etajul 2 al imobilului situat în Palatul Cultural unde urmează să fie amplasat tripticul monumental ,,Înmormântarea lui Hristos”, realizat de artistul Feszty Arpad.

Lucrarea „Înmormântarea lui Hristos“, un triptic de 52 de metri pătrați, care redă trei faze ale înmormântării Mântuitorului, este cel mai mare tablou care se află în patrimoniul Muzeului de Artă din Arad.

Consiliul Judeţean Arad a început demersurile necesare redării în circuitul public a acestei importante opere de artă. Tripticul este în proces de restaurare, urmând să fie expus în Palatul Cultural. Tabloul realizat de pictorul maghiar Feszty Árpád, aflat în colecția de artă de muzeului arădean, nu a mai fost văzut din anii ’50, când a fost inițial acoperit, iar în 1977 a fost rulat pe un tambur și retras în depozitul muzeului. A fost pictat la Florența, apoi expus în anul 1902, la Budapesta. Lucrarea a ajuns la Arad în anul 1913 și a fost expus la inaugurarea Palatului Cultural.

Alte investiții

Diferenţa de bani alocaţi de Consiliul Judeţean Arad Complexului Muzeal Arad va fi folosită pentru efectuarea de urgenţă a reparaţiilor la staţia de apă a Muzeului Orăşenesc Lipova, renovarea şi igienizarea spaţiilor aflate în demisolul clădirii din Arad şi pentru realizarea proiectului „Suvenir din Arad, Aradul înaintea Marii Uniri de la 1 Decembrie” 1918.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor