Se rambursează cheltuielile eligibile prin PNDR 2020

De Andreea Pintea
Se rambursează cheltuielile eligibile prin PNDR 2020
Beneficiarii PNDR 2020 vor beneficia în continuare de rambursarea tuturor cheltuielilor eligibile, potrivit AFIR.

Beneficiarii proiectelor de investiții în agricultură și pentru dezvoltarea mediului rural vor beneficia, în continuare de rambursarea cheltuielilor eligibile, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a anunțat că rambursarea se realizează fără întreruperi atât pentru beneficiarii privați, cât și pentru cei publici, conform procedurilor de lucru aprobate și a legislației în vigoare. Astfel, cererile de plată depuse online la AFIR în vederea rambursării fondurilor europene, vor fi decontate de către Agenție, ulterior verificării și autorizării acestora, urmând același flux procedural ca și în anul anterior.

„Toate sumele necesare rambursării cheltuielilor efectuate de către beneficiari sunt în acest moment asigurate, banii fiind deja în conturile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Așadar, Agenția este pregătită să proceseze în cel mai scurt timp solicitările de plată pe care le primește, condiția fiind ca beneficiarii să respecte instrucțiunile de plată pe care le au la dispoziție încă de la semnarea contractului. Aș vrea să-i mulțumesc domnului ministru Petre Daea pentru sprijinul pe care ni l-a acordat și de această dată pentru a fi în măsură să continuăm absorbția fondurilor europene încă din primele zile ale anului”, a precizat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

De la sfârșitul anului 2018, depunerea și autorizarea cererilor de plată se realizează online, prin intermediul modulului de plăți, disponibil pe portalul www.afir.info. AFIR a decontat până în prezent, pentru proiectele de investiții, plăți în valoare de 2,63 miliarde de euro, din care 934 milioane de euro pentru proiecte de utilitate publică și 1,7 miliarde de euro pentru proiecte de investiții în ferme, unități de procesare a produselor agricole și pomicole, precum și pentru investiții non-agricole în mediul rural.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !