Se schimbă programul de lucru cu publicul la „Cazier”

De Ioana Costas
4Comentarii
Se schimbă programul de lucru cu publicul la „Cazier”
© FOTO: V.O.
Începând cu 16 august, programul de lucru cu publicul la ghişeul de cazier de la IPJ Arad se schimbă.

Modificarea programului survine ca urmare a Urmare a modificări apărute în cadrul activităţii Trezorerie şi Contabilitate Publică. Astfel, noul program de la „Cazier” va fi următorul: luni, marţi şi joi de la ora 8:30 la 12:00 şi de la 13:30-15:30; miercuri între orele 8:30 şi 12:00 şi între 14:00 şi 17:00 şi vineri de la ora 8:30 la 12:00 şi de la ora 13:00 la ora 14:00. Eliberarea certificatelor de cazier judiciar se face, de regulă pe loc, sau în cel mult 3 zile de la data solicitării. Prin OUG nr.41/2016, privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a fost eliminată taxa extrajudiciară în valoare de 2 lei (timbru fiscal). Ghişee de eliberare a certificatului de cazier judiciar există în cadrul unităţilor de poliţie din IPJ Arad, Poliţia oraş Chişineu-Criş, Poliţia oraş Lipova, Poliţia oraş Sebiş, Poliţia oraş Nădlac, Poliţia oraş Ineu, Poliţia oraş Pecica şi Poliţia oraş Sîntana.
Persoanele fizice care au un interes legitim pot obţine propriul certificat de cazier judiciar adresându-se, fie personal, fie prin împuternicit, cu o cerere tip completată cu datele de stare civilă şi motivarea cererii, la unitatea de poliţie de la locul de naştere sau de domiciliu. Certificatul de cazier judiciar are o valabilitate de şase luni de la data emiterii şi doar în scopul pentru care a fost eliberat.

Acte necesare

Pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar pentru persoanele fizice sunt necesare următoarele acte: cerere de cazier judiciar completată; act de identitate în original (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor UE, carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă), aflate în termen de valabilitate şi taxă de eliberare a certificatului de cazier – 10 lei. Pentru obţinerea certificatului de cazier judiciar pentru persoane juridice este necesară o cerere de cazier judiciar completată; dovada calității de persoană juridică (certificat de înregistrare sau certificat constatator de la O.N.R.C. sau monitor oficial, sentință civilă, act constitutiv, lege, adresă emisă de instituţie); dovada că deponentul este reprezentantul legal al persoanei juridice solicitante (Anexa 38 din HG nr. 345/2010); copia după actul de identitate al reprezentantului şi taxă de eliberare a certificatului de cazier- 10 lei.
Persoanele adulte, altele decât părinţii, care însoţesc cetăţeni români minori într-o călătorie în străinătate trebuie să deţină la ieşirea din România, pe lângă celelalte documente prevăzute de Legea nr.248/2005 şi certificatul de cazier judiciar.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor