Se schimbă regulile pentru securitatea la incendiu

De Ioana Costas
Reactualizat la:
Se schimbă regulile pentru securitatea la incendiu
© foto: Arhivă
Se schimbă condiţiile pentru obţinerea autorizării privind securitatea la incendiu.

S-a hotărât: s-au schimbat condiţiile în care se dă o autorizare de securitate la incendiu. Hotărârea Guvernului privind modificările a fost deja publicată în Monitorul Oficial în 16 august 2016. Care sunt noile condiţii prevăzute în hotărâre?
Conform reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, „cele mai importante modificări legislative se referă la suprafeţele construcţiilor care necesită aviz/autorizaţie privind securitatea la incendiu, iar, în cazul spaţiilor de cazare, la numărul de camere sau de locuri”. Ce înseamnă, mai exact, acest lucru? Spre exemplu, până acum, orice construcţie, orice spaţiu comercial care avea la parterul unui bloc 50 de metri pătraţi avea nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, acum a crescut la 200 de metri pătraţi. Apoi – pentru clădirile independente care nu au rol de comerţ, numai de la 600 de metri pătraţi trebuie autorizaţie de securitate la incendiu, pentru cele cu rol de comerţ – orice fel de clădire care are peste 200 de metri pătraţi trebuie autorizaţie de securitate la incendiu, subsolurile – până acum primeau autorizaţie dacă aveau 150 de metri, acum suprafaţa pentru care trebuie autorizaţie de securitate la incendiu a scăzut la 100 de metri pătraţi. La cazare turistică este nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu dacă numărul camerelor este mai mare de 8 şi/sau 16 locuri de cazare.

Şi lista exemplelor poate continua. Recomandarea noastră este însă să se consulte Hotărârea nr. 571/2016 din 10 august 2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu care a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 628 din 16 august 2016 şi care abrogă Hotărârea Guvernului nr. 1.739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu.

Totodată, din 28 august 2016 a intrat în vigoare Ordonanţa nr. 17/2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 30 alin. (41) din legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor care stabileşte termenul de 30 iunie 2017 pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu pentru construcţiile care necesită şi nu au obţinut autorizaţie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !