Se scumpesc biletele de tramvai? Proiectul, la transparență

De Eugen Rogojan
21Comentarii
Se scumpesc biletele de tramvai? Proiectul, la transparență
Primăria Municipiului Arad anunță că începând cu data de 3 octombrie 2017, proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor de transport la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiu.

Proiectul de hotărâre are la bază inițiativa primarului, exprimată în expunerea de motive 61159/15.09.2017 și ia în considerare un raport de specialitate al Serviciului Transport Public, Autorizare Activități Economice din cadrul Primăriei Municipiului Arad. În proiectul de hotărâre se menționează și două solicitări scrise ale Companiei de Transport Public Arad S.A. adresate Primăriei, prin care se cere majorarea tarifelor pentru transportul urban de călători.

Creșterea prețului

Prin expunerea de motive amintită mai sus, primarul municipiului Arad apreciază „ca fiind oportună adoptarea hotărârii privind aprobarea modificării tarifelor la transportul de călători efectuat cu autobuzele și tramvaiele în municipiul Arad”. Ce presupune „modificarea”, mai exact? Creșterea prețurilor pentru călătoriile individuale și pentru abonamentele de călătorie.

Mai scump cu un leu

Astfel, prețul biletului pentru o singură călătorie pe raza municipiului Arad va crește de la doi lei la trei lei, în timp ce pentru transportul preorășenesc până la distanța de 5 km se prevede o taxă de 3 lei, până la 10 km o taxă de 6 lei, crescând treptat până la 10 lei pentru cursele de 25 km.

Abonamentele

Prețurile abonamentelor vor crește și ele, la 90 de lei pentru toate liniile urbane, 135 de lei pentru abonamentele nenominalizate pe toate liniile urbane, în timp ce prețul unui abonament nenominalizat valabil pe toate liniile urbane și suburbane se va ridica la suma de 400 de lei.

Navetiștii și reducerile

Nici navetiștii nu vor scăpa de creșterea prețurilor. Abonamentele de transport pentru distanțe de până la 10 km vor ajunge la 120 de lei, cele până la 20 km la 180, în timp ce abonamentele pentru distanțe de 25 de kilometri vor ajunge la suma de 210 lei.

Amenzi și discounturi

„Amenda” pe care o pot aplica controlorii companiei de transport, adică biletul la suprataxă, crește de la 30 de lei cât este în prezent, la 50 de lei. Totodată, se propune și o grilă de discounturi, astfel: agenții economici și instituțiile care achiziționează lunar minim 10 abonamente vor beneficia de un discount de 1,5% din valoarea facturii, iar cei care achiziționează minimum 50 de abonamente lunar benericează de reducere de 2,5% din totalul facturii. Cetățenii care aleg să își cumpere în avans abonamente pentru un an întreg beneficează și ei de o sută de lei reducere.

La transparență

Până la data de 16.10.2017, la registratura Primăriei Municipiului Arad, cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind aceste documente. Informaţii suplimentare pot fi solicitate începând cu data 03.10.2017, între orele 8,00 – 18,00, la Serviciul Relaţii cu Publicul, camera 5. Cei interesaţi pot solicita în scris şi pot primi copii contra cost după aceste acte, care pot fi studiate şi pe site-ul Primăriei Arad, la adresa www.primariaarad.ro.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor