Se scumpeşte apa şi în municipiu

13Comentarii
Se scumpeşte apa şi în municipiu
ARAD – Compania de apă cere aleşilor să voteze o nouă scumpire a tarifelor la apă şi canalizare începând din aprilie.

Un nou proiect privind ajustarera preţurilor/tarifelor la serviciile publice de alimentare cu apă potabilă şi de canalizare-epurare, ale operatorului SC Compania de Apă Arad SA, stă afişat la transparenţă decizională începând de la finele săptămânii trecute. Compania de apă cere iar Primăria Arad le propune aleşilor să voteze un nou preţ la apă potabilă, de 2,81 lei/mc cu TVA inclus, pentru populaţie, şi 2,36 lei/mc fără TVA pentru restul utilizatorilor, un nou preţ la canalizare – epurare mecanico-biologică de 2,88 lei/mc cu TVA inclus pentru populaţie şi de 2,42 lei/mc fără TVA pentru restul utilizatorilor, dar şi un preţ special la apa industrială livrată celor de la SC Termoelectrica SA Arad, de 2,05 lei/mc fără TVA.

Tot din cauza împrumutului

În expunerea de motive care însoţeşte proiectul se vorbeşte de o ajustare a indicele preţurilor de consum de 102,20%, aferent perioadei 1 decembrie 2009 – 28 februarie 2010, de faptul că aceste ajustări ale preţului sunt prevăzute în angajamentele financiare pe care compania şi le-a asumat la momentul semnării contractului de împrumut din 2001 şi a contractul de delegare a serviciilor publice de alimentare cu apă şi canalizare din 2009. Aici ajustările preţurilor şi tarifelor sunt impuse de patru ori pe an: la 1 ianuarie, 1 aprilie, 1 iulie şi 1 octombrie, cu indicele general al preţurilor de consum, cât şi în termeni reali.

OK de la Bucureşti

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice a avizat pe 1 aprilie 2010 tarifele propuse de Compania la Apă Arad la apă potabilă, canalizare-epurare şi apă industrială.

Preţuri şi tarife

În prezent, populaţia plăteşte 2,75 lei/mc de apă potabilă şi 2,82 lei/ mc la canalizare, dar, dacă preţurile propuse de Compania de Apă vor trece şi de aleşi locali, atunci arădenii vor plăti din aprilie 2,81 lei/mc de apă potabilă şi 2,88 lei/mc la canalizare. Termoelectrica va plăti în loc de 2,01 lei/mc 2,05 lei/ mc de apă, iar ceilalţi utilizatori 2,36 lei/mc de apă în loc de 2,31, cât plătesc în prezent.

A.B.D.13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor