Se stă zeci de minute la frontiera de pe autostradă!

De V. Obsitos
4Comentarii
Se stă zeci de minute la frontiera de pe autostradă!
© FOTO: V.O.
Coloane de maşini la punctul de trecere a frontierei de pe autostrada Nădlac-Arad, care duce către vestul Europei, unde, vineri, s-a aşteptat şi peste o oră şi jumătate pentru a se ieşi din ţară.

Românii se întorc la locurile de muncă din vestul Europei. Unii se întorc însă cu inima strânsă. Cei care muncesc de ani de zile în zonele afectate de cutremurul devastator din centrul Italiei spun că se întorc cu groază în acele locuri. Vor continua însă să muncească acolo pentru că în ţară nu prea au multe variante. Oamenii povestesc că au prieteni cu care nu au mai putut lua legătura în acele zone şi speră ca aceştia să fie în viaţă.

Câteva sute de maşini aşteptau vineri să iasă din ţară prin punctul de trecere a frontierei Nădlac II de pe autostradă. Mulţi români care muncesc în vestul Europei se întorc la locurile de muncă pentru că îşi încheie concediile. Poliţiştii de frontieră au luat măsuri speciale pentru a face faţă aglomeraţiei şi se lucrează pe şase benzi de ieşire din ţară. Chiar şi aşa, pe sensul de ieşire din ţară, maşinile mici aşteaptă şi peste o oră şi jumătate la vamă.

Fără probleme?

Pe sensul de intrare nu sunt probleme mari, la maşini mici aşteptându-se doar vreo 20 de minute. Poliţia autostrăzi patrulează pe drum pentru a evita apariţia blocajelor rutiere. Dar, pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Arad recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa cu Ungaria, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Şi alte vămi

În judeţul Arad sunt patru punct auto de trecere a frontierei, la Nădlac pe DN7, la Nădlac pe autostradă, la Turnu şi Vărşand. În judeţul Timiş se poate trece pe la Cenad, în judeţul Bihor pe la Salonta, Borş, Valea lui Mihai şi Săcuieni, iar în Satu Mare pe la Urziceni şi Petea.

Pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei. Cine este nemulţumit de cum merg însă controalele în Frontieră, cu tot cu aplicaţie, poate reclama la numărul de telefon 021-9590.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor