Se suspendă greva în primării

De Alin Gherasim
1Comentariu
Se suspendă greva în primării
© Greva, suspendată pentru moment FOTO: JA
Sindicaliştii anunţă că angajaţii primăriilor nu vor intra de marţi, 19 iulie, în grevă generală pe perioadă nedeterminată.

Arădenii pot răsufla uşuraţi. Cele 19 primării din judeţul nostru care au fost închise în urmă cu o săptămână, când a avut loc o grevă generală de o zi, rămân deschise publicului în continuare. Şi asta pentru că sindicaliştii au decis să suspende greva generală pe perioadă nedeterminată care urma să înceapă de marţi, 19 iulie. În urma unor întâlniri dintre liderii sindicali şi reprezentanţii Guvernului, cei din urmă au promis că vor încerca să găsească o rezolvare şi au anunţat că sunt deschişi la un parteneriat cu sindicatele pentru identificarea soluţiilor. Practic, sindicaliştii vor face parte chiar din grupul de lucru care elaborează Legea pentru salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Ce solicită

Reprezentanţii angajaţilor din administraţia publică locală vor încerca să insereze în legea salarizării faptul că administraţia publică locală este considerată o ramură prioritară. Totodată, legat de celelalte doleanţe ale angajaţilor din primării, sindicaliştii spun că vor încerca să obţină şi normă de hrană pentru funcţionari, dar şi vouchere de vacanţă. „Cu privire la acordarea normei de hrană şi a voucherelor de vacanţă pentru toţi salariaţii din administraţia publică locală, Guvernul României va iniţia discuţiile cu Ministerul Finanţelor Publice pe baza următoarelor principii: norma de hrană să se acorde tuturor salariaţilor din administraţia publică locală, în limita bugetelor aprobate, iar acordarea voucherelelor de vacanţă să fie condiţionată de îndeplinirea unor criterii de performanţă”, spun sindicaliştii.

Continuă amenințările

Pentru moment, greva generală a fost suspendată. Dar liderii de sindicat spun că, dacă Guvernul nu se va ţine de promisiuni şi nu va identifica soluţii pentru angajaţii din primării, acţiunile de protest vor fi reluate. Reamintim că 19 primării din judeţul Arad au fost în grevă de avertisment de o oră în urmă cu două săptămâni, iar săptămâna trecută au fost în grevă generală timp de o zi.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor