Seară cultural – duhovnicească în Parohia Secusigiu

Seară cultural – duhovnicească în Parohia Secusigiu
Preoții din cadrul cercului pastoral-misionar nr. 5 Vinga, coordonaţi de părintele Horea Ştefan, s-au întâlnit duminică, 28 februarie 2016, în Parohia Secusigiu, Protopopiatul Arad, păstorită de părintele coordonator.

În cadrul întâlnirii, la început, s-a săvârşit slujba Vecerniei, la care au participat pe lângă preoţii din cercul pastoral misionar, Părintele dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, părintele Flavius Petcuț, protopopul Aradului şi Părintele dr. Vasile Pop, de la Parohia Arad – Bujac și cadru didactic în cadrul Universității „Vasile Goldiș” din Arad. După slujirea Vecerniei, corul bisericii din Secusigiu, condus de domnul profesor Mircea Buta, fiu al satului, a prezentat un program de câteva cântări bisericești. În continuare, corul de copii al Școlii Gimnaziale din localitate, condus de doamna învățătoare Lavinia Barbu, a prezentat un frumos buchet de cântări religioase. De asemenea, doamna profesoară Simona Ștefan a oferit diplome copiilor care au participat la olimpiada de Religie – faza locală.

Întâlnirea a culminat cu prezentarea conferinței cu titlul „Educația religioasă in România – repere istorice și psihopedagogice”, susținută de către părintele dr. Vasile Pop. În cadrul acesteia, părintele a evidențiat mai multe aspecte cu privire la prioritatea educației religioase în școală, în biserică și în familie. O educație religioasă temeinică pregătește tânărul în modul cel mai frumos pentru întâlnirea cu lumea din care transcedentalul lipsește din ce în ce mai mult, mai preciza părintele.

La final, Preacuviosul Părinte Iustin, delegat al Înaltpreasfințitului Părinte dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, a transmis binecuvântarea ierarhului, mulțumindu-i și felicitându-l pe părintele paroh pentru frumoasa inițiativă de a organiza un astfel eveniment, care răspunde chemării Sfântului Sinod pentru anul acesta omagial, dedicat educației tineretului creștin ortodox.

Părintele paroh a mulțumit tuturor celor din prezidiu, precum și celor care au luat parte la această frumoasă manifestare cultural – duhovnicească.

La eveniment au fost prezenți membri ai conducerii centrale și locale.

Toți cei prezenți în biserică au luat parte la masa organizată în Căminul Cultural din localitate.

Preot Vlad – Sergiu Sandu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !