Secianschi, mazilit de interese?

21Comentarii
Secianschi, mazilit de interese?
ARAD – Surse susţin că fostul director al CET a fost destituit deoarece nu a fost de acord cu o lucrare cu „cântec”.

Au trecut mai bine de două săptămâni de la revocarea din funcţia de director general al CET a lui Cornel Secianschi, dar apele sunt departe de a fi limpezite. Pe surse, am aflat că membrii Consiliului de Administraţie (CA) al CET i-au retras funcţia lui Secianschi deoarece acesta ar fi refuzat să efectueze plăţi pentru nişte lucrări deja terminate. Este vorba despre înlocuirea arzătoarelor din cazanele de apă fierbinte 4 şi 5 de la CET. Valoarea acestei lucrări este de 2,5 milioane de euro, dar, potrivit surselor, modernizarea nu şi-a avut rostul. Se pare că, deşi vechile arzătoare au fost înlocuite cu altele noi, randamentul cazanelor nu a crescut. Motivul îl reprezintă faptul că tocmai cazanele sunt „praf”, având în spate o vechime de aproximativ 30 de ani.

„Degeaba înlocuieşti arzătoarele dacă nu se fac modernizări şi la cazane. Oricum, arzătoarele nu pot să funcţioneze decât la 30-40 la sută din capacitate tocmai din cauza degradării cazanelor”, susţin sursele.

Se vorbeşte de comisioane

Se pare că motivul real al revocării din funcţie a fostului director îl reprezintă, însă, faptul că anumite persoane nu şi-au putut încasa comisionul. Sursele susţin că, în urma lucrării de 2,5 milioane de euro, 10 la sută din sumă trebuia să intre în buzunarul cuiva. „Secianschi nu a fost de acord să plătească lucrarea şi, implicit, nici alte persoane nu au putut intra în posesia comisionului de 10 la sută. A fost un complot al Consiliu de Administraţie”, susţin sursele. Contactat, Cornel Secianschi nu a dorit să comenteze această situaţie.

Pe alt post

În schimb, fostul manager al CET a vorbit despre contestaţia depusă la CA al CET în privinţa revocării din funcţie. „În răspunsul primit mi se comunică faptul că, potrivit contractului de mandat, membri CA au voie să schimbe conducerea oricând”, susţine Secianschi. În prezent, acesta a revenit pe funcţia de consilier energetic, funcţie pe care o ocupa înainte de a fi director.

Avocat pentru procese

În prezent, CET Lignit are în derulare un proces cu o societate de recuperări, societate care a blocat conturile CET în toamna anului trecut. În acest sens, Consiliul de Administraţie a angajat o avocată care să reprezinte interesele companiei de termoficare în speranţa că CET va scăpa de un comision de aproximativ şase milioane de lei.

A.G.21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor