Securitatea la incendiu, o problemă în Arad

De Ioana Costas
5Comentarii
Securitatea la incendiu, o problemă în Arad
© Controalele pompierilor vor continua
S-au dat 32 amenzi în valoare de peste 21.000 de lei în ceea ce priveşte neregulile depistate în acest sector.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad au continuat şi în luna octombrie controalele în ceea ce priveşte securitatea la incendiu.
În total, 133 de controale au fost efectuate în octombrie, dintre care 26 inopinate. Pe timpul celor 133 de controale, cadrele ISU Arad au descoperit 289 de nereguli, majoritatea – 233 la număr – la securitate la incendiu, iar restul – 56 la număr – la protecţie civilă. 34 dintre nereguli au fost soluţionate pe timpul controalelor (este vorba despre 26 de nereguli soluţionate în domeniul securităţii la incendiu, iar 8 în domeniul protecţiei civile). Din cele 289 de nereguli constate au fost sancţionate 270: 238 (186 securitate la incendiu şi 52 protecţie civilă) cu avertismente şi 32 cu amenzi în valoare totală de 21.300 de lei (din care 2 amenzi de protecţie civilă în cuantum de 1.000 lei).
Din totalul deficienţelor constatate/soluţionate/sancţionate în luna octombrie, la cele 26 controale inopinate au fost depistate 66 de deficienţe privind securitatea la incendiu şi protecţia civilă, din care două au fost soluţionate pe timpul controalelor, iar 66 sancţionate. De asemenea, din cele 66 de sancţiuni, au fost aplicate 51 de avertismente şi 15 amenzi în cuantum de 10.200 de lei.
Potrivit reprezentanţilor ISU Arad, principalele nereguli sancţionate sunt neasigurarea utilizării, verificării, întreţinerii şi reparării mijloacelor de apărare împotriva incendiilor cu personal atestat, conform instrucţiunilor furnizate de proiectant, neasigurarea lăţimii libere necesară pentru trecerea fluxurilor de evacuare, exploatarea instalaţiilor electrice cu defecţiuni sau improvizaţii şi corpuri de iluminat neprotejate corespunzător în încăperi cu risc de incendiu.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor