Şedinţă cu scandal pe Aeroport şi Compania de Apă

De Alin Gherasim
5Comentarii
Şedinţă cu scandal pe Aeroport şi Compania de Apă
Consilierii judeţeni s-au contrat pe situaţia aeroportului şi pe salariul directorului Companiei de Apă.

O şedinţă lungă, cu destule întreruperi, cu discuţii şi concluzii. Cam asta s-a întâmplat vineri la Consiliul Judeţean Arad. Şedinţa ordinară a lunii martie a avut 24 de proiecte de hotărâri ce au fost supuse discuţiilor şi votului consilierilor judeţeni. Cele mai mari discuţii le-au iscat două dintre cele mai sensibile societăţi aflate în subordinea CJA: Aeroportul Arad şi Compania de Apă. În fapt, nu Compania de Apă a fost motiv de scandal, ci salariul pe care îl va primi Gheorghe Bănăţean din luna mai, de când va semna un nou contract de management cu CAA. „Mi se pare exagerat salariul domnului Bănăţean. Şi, totodată, mi se pare foarte lung contractul de management. Putea fi încheiat un contract pe doi ani de zile”, a spus consilierul Cristian Ispravnic. Nu a venit cu nicio propunere, cu niciun amendament, a anunţat doar că salariul lui Bănăţean va fi uriaş. Drept urmare, toţi consilierii de la PSD au votat împotriva proiectului de hotărâre care viza acordarea unui mandat reprezentanţilor CJA în Adunarea Generală a Acţionarilor la Compania de Apă. Reprezentanţii CJA vor vota contractul de management al lui Bănăţean la şedinţa AGA în care actualul director de la Apă va fi numit şef pentru alţi patru ani. Ce au uitat, însă, pesediştii este faptul că, anul trecut, când s-a încercat „debarcarea” lui Bănăţean de la şefia Companiei, au făcut front comun şi s-au opus propunerilor lui Adrian Ţolea, cel care a „luat taurul de coarne”. Întrebaţi cum îşi schimbă atitudinea de la un an la altul, consilierii din opoziţie au spus că anul trecut s-au abţinut de la vot, nu au decis ca Bănăţean să rămână în funcţie. Este adevărat acest lucru. Dar este la fel de adevărat că abţinerile lor au cântărit foarte greu în rămânerea lui Bănăţean în fruntea Companiei de Apă. Semn ca, probabil, sunt „mânaţi în lupte” în funcţie de… cum bate vântul.

Şi aeroportul

Nici aprobarea bugetului pentru Aeroportul Arad nu a fost o sarcină uşoară în şedinţa CJA. Şi de această dată, consilierii din opoziţie au dorit să afle cât va continua aerogara să „înghită” sume uriaşe de la bugetul judeţului fără să aibă activitate. Directorul Dan Bălăcel a anunţat că, de anul trecut, aeroportul este funcţional. Total de acord. Doar că nu operează nimeni curse la noi. Aşadar, avem un aeroport funcţional care va avea un buget de peste şase milioane de lei în acest an, dar care rămâne aeroport doar pe hârtie. Până şi consilierii puterii l-au „urecheat” pe Bălăcel, susţinând că ar trebui să facă ceva pentru a atrage operatori în Arad. Cu toate discuţiile, cu toate obiecţiile, bugetul Aeroportului Arad a fost adoptat, chiar dacă opoziţia a votat împotrivă.

Demonstraţie de forţă… prostească

Cu siguranţă, şedinţa din 31 martie a fost acaparată de consilierii din opoziţie. Un proiect de hotărâre care viza alocarea unui teren de 400 de metri pătraţi către Primăria Arad a fost blocat de pesedişti doar pentru că… au putut. Practic, este vorba despre un teren pe care se află un punct termic. Iar Primăria l-ar vrea în proprietatea ei pentru a putea întabula punctul termic. Numai că aleşii PSD au ales să voteze împotrivă. De ce? „Considerăm că nu am primit informaţii suficiente referitoare la proiect”, a fost constatarea lui Marius Sulincean. Asta chiar dacă scria clar că Primăria are nevoie de teren pentru că pe acel teren se află un punct termic. Ţinând, insa, cont că este vorba despre patrimoniul judeţului, consilierii din opoziţie au dorit probabil să facă o demonstraţie de forţă. Pentru că, fără votul lor, hotărârea nu poate fi adoptată, fiind nevoie de votul a două treimi dintre consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă. Aşa că Primăria mai aşteaptă după terenul de sub punctul termic.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor