Ședință fulger la CLM pentru canalul Țiganca

De Andreea Pintea
2Comentarii
Ședință fulger la CLM pentru canalul Țiganca
© FOTO: E.C.
Consilierii locali au fost chemați într-o ședință extraordinară pentru a reglementa situația unei porțiuni a canalului Țiganca.

Vineri, 22 martie, la ora 10, consilierii locali s-au adunat în Sala Ferdinand a Palatului Administrativ pentru a lua parte la o ședință extraordinară de CLM. Ședința a avut un singur punct pe ordinea de zi, ce a vizat reglementarea juridică a unui teren, situat în Municipiul Arad, aferent unei porțiuni a canalului Țiganca.

„Având în vedere necesitatea finalizării culoarului de legătură dintre capetele străzilor Andrei Șaguna și Economului, aferent proiectului cu finanțare europeană«Amenajare traseu de transport public de călători cu autobuzul, care să asigure legătura pe arterele urbane între zona UTA și str. Ștefan cel Mare» și lucrarea cadastrală realizată de SC DATCAD SRL, […] propunem însușirea documentației cadastrale pentru prima înscriere în sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilului, categoria de folosință HR, în suprafață de 12.862 mp, teren situat în cartierul Mureșel, aferent porțiunii de canal Țiganca dintre Autostrada A1 și Digul 2501, conform anexei la prezentul raport. De asemenea, propunem și trecerea terenului în suprafață de 12.862 mp în proprietatea publică a Municipiului Arad”, se arată în documentația ce a însoțit hotărârea de CLM.

Proiectul a trecut cu unanimitate de voturi, dar consilierul PSD, Beniamin Vărcuș a ținut să precizeze că „pe viitor ar trebui să știm câte terenuri sunt cu situație juridică neclară și să le rezolvăm, nu să așteptăm ani de zile”. De asemenea, consilierul PRO România, Marin Lupaș, a ridicat problema inventarierii terenului și a prețului acestuia, răspunsul fiind că „urmează să se facă o evaluare și aceea va fi valoarea de inventar a suprafeței în cauză”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor