Şedinţă liniştită, în spirit de sărbătoare, la CJA

De Alin Gherasim
1Comentariu
Şedinţă liniştită, în spirit de sărbătoare, la CJA
Toate proiectele de pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a CJA au fost adoptate în unanimitate.

Poate că suntem în Săptămâna Luminată, ori poate că proiectele de hotărâre au fost pe placul tuturor, pentru că şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Arad a fost una liniştită. Nici urmă de acuze, nici urmă de scandal, s-a vorbit puţin şi s-a votat în unanimitate. Patru proiecte au fost pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri, 4 aprilie. Toate au fost votate de toţi consilierii judeţeni prezenţi la şedinţă. Cele mai importante hotărâri adoptate se referă la extinderea Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Arad şi despre modernizarea drumului care leagă Pecica de Turnu. La primul obiectiv s-au votat studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici. Această documentaţie a fost necesară în vederea realizării investiţiei prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.
„Continuăm să depunem proiecte pentru fonduri europene, pentru sănătatea arădenilor. Proiectul pentru extinderea Unităţii de Primire Urgenţe prevede amenajarea unei suprafeţe de 378 de metri pătraţi, a unui subsol de 123 de metri pătraţi, inclusiv camere pentru echipamentele medicale: Computer Tomograf, aparat radiologie digitală şi ecograf cu aplicaţii cardio. Valoarea totală a investiţiei pentru care depunem proiectul de finanțare este de 6,7 milioane de lei, dintre care echipamentele medicale costă 4,4 milioane de lei”, a spus Iustin Cionca, preşedintele CJA, după şedinţă.

Şi un drum
În ceea ce priveşte drumul Pecica-Turnu, miercuri a fost aprobată documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie, dar şi indicatorii tehnico-economici. Tronsonul, lung de peste 9 kilometri, va fi modernizat din excedentul bugetar, lucrarea fiind estimată la 19,4 milioane de lei. „În prima fază, s-a dorit accesarea finanţării prin Programul transfrontalier, dar datorită schimbărilor intervenite la Ghidul de accesare a fondurilor, acest tronson nu a mai putut fi finanţat. Modernizarea acestui drum judeţean face parte din strategia CJA de a realiza un drum paralel cu granița de la Nădlac până la Iermata Neagră”, a punctat Sergiu Bîlcea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean.

Taguri: , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor