Şedinţă scurtă a CLM Arad

De Diana Dutu
2Comentarii
Şedinţă scurtă a CLM Arad
În mai puţin de 30 de minute, consilierii locali municipali au aprobat toate proiectele de pe ordinea de zi.

Vineri a avut loc penultima şedinţă a Consiliului Local Municipal. 12 puncte s-au aflat pe ordinea de zi a aleşilor, pentru aprobarea cărora a fost nevoie de mai puţin de jumătate de oră. Dar n-a fost linişte totală în CLM…

Solicitare respinsă

După intonarea imnului de stat şi alegerea preşedintelui de şedinţă în persoana lui Ovidiu Moşneag, consilierul local Gheorghe Săplăcan a propus scoaterea de pe ordinea de zi a patru proiecte privind: *trecerea în proprietatea Parohiei Ortodoxe Arad-Gai a terenului aferent Casei Parohiale Ortodoxe Române Arad-Gai; *aprobarea contractului de superficie şi constituirea dreptului de superficie asupra terenului situat în Arad, strada Clopotului nr.151, în favoarea Asociaţiei Religioase Uniunea Internaţională a Bisericilor Penticostale a Romilor; *dezlipirea unui imobil în vederea reglementării situaţiei juridice a imobilului situat pe strada Steagului nr.27 aferent unităţii de învăţământ Şcoala Gimnazială „Adam Nicolae”; *aprobarea documentaţiei de actualizare a studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiţie „Reabilitarea clădirii Teatrului Clasic Ioan Slavici Arad” şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii pentru obiectivul de investiţie „Modernizarea sălii de spectacole la Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad”.

Excepţii

Propunerea lui Gheorghe Săplăcan a fost respinsă de majoritatea aleşilor, aşa că s-a trecut la votarea tuturor proiectelor de pe ordinea de zi. Şi aproape toate au trecut cu unanimitate.

Excepţie au făcut proiectul cu romii penticostali (unde Marin Lupaş, Gheorghe Săplăcan şi Ioan Dolha s-au abţinut iar Teodor Gligor a votat împotrivă), proiectul cu şcoala din Sânicolau Mic (o abţinere) şi proiectul cu teatrul (unde Lia Ardelean şi Gheorghe Săplăcan au votat împotrivă). Lia Ardelean a intervenit pentru a menţiona că ea nu este împotriva investiţiei de la teatru, dar nu este de acord cu modernizarea sălii de spectacole considerând că „trebuie păstrată tradiţia acestei săli”. În fine, proiectul a trecut fără probleme de votul aleşilor.

Investiţii în cultură

„Astăzi s-a aprobat cu o majoritate frumoasă proiectul de reabilitare a Teatrului Clasic Ioan Slavici. Sunt două proiecte schiţate pentru această reabilitare. Un proiect merge pentru finanţare europeană la nivelul a cinci milioane de euro, iar continuarea lui va merge pe proiectul local pentru a duce întreaga reabilitare la nivelul îmbunătăţirii calităţii acestei instituţii de cultură. De fapt, noi confirmăm investiţiile în instituţiile de cultură pentru că, în acest moment, avem investiţia în Palatul Cultural, iar atunci când aceasta va fi finalizată vom începe investiţia la teatru” – a declarat pentru Jurnal arădean/ Aradon primarul Gheorghe Falcă, după încheierea şedinţei CLM de vineri.

Poze de adio

La final de şedinţă, Lia Ardelean a luat cuvântul pentru a mulţumi „echipei din care am făcut parte”, dar şi aparatului Primăriei. Deşi nu a fost ultima şedinţă a CLM Arad (marţi, 21 iunie, urmând o „extraordinară”), aleşii au făcut fotografii de grup atât în Sala Ferdinand, cât şi pe scările şi în faţa Palatului Administrativ.

Taguri: , , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor