Şeful ISJ Arad, în faţa judecătorilor în ianuarie

De M.B.
Şeful ISJ Arad, în faţa judecătorilor în ianuarie
Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale privind revocarea din funcţie a lui Claudius Mladin se va judeca pe fond la Curtea de Apel Timişoara.

Lucrurile se vor limpezi la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad abia anul viitor, când se va decide dacă şeful instituţiei, Claudius Mladin, a fost revocat din funcţie de Ministerul Educaţiei respectându-se legislaţia. În 18 august, inspectorii generali şcolari din 13 judeţe, între care Arad, au fost anunţaţi de la Bucureşti că mandatul lor încetează începând cu 4 septembrie, întrucât la o evaluare făcută la cererea ministrului Liviu Pop ar fi fost descoperite mai multe nereguli în contractele lor de management. Mladin, la fel ca şi alţii aflaţi în această situaţie, s-a adresat imediat instanţei, cerând suspendarea ordinului ministerial de revocare din funcţie. Ceea ce a şi obţinut la jumătatea lunii octombrie, când instanţa l-a repus în funtea ISJ până la judecarea pe fond. Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel Timişoara a programat prima înfăţişare pentru data de 19 ianuarie 2018. Mladin va trebui să demonstreze instanţei că motivele invocate de minister pentru îndepărtarea sa nu sunt întemeiate. Dacă va câştiga procesul, ordinul ministerial emis în 18 august va fi desfiinţat. În caz contrar, Mladin va pierde din nou conducerea ISJ, în locul său urmând să fie numit un interimar până la organizarea concursului de ocupare a postului de inspector general şcolar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !