Semaforizare de 2,6 milioane euro

16Comentarii
Semaforizare de 2,6 milioane euro
ARAD – Primăria a primit o singură ofertă pentru întreţinerea semaforizării în municipiu.

Primăria plăteşte pentru semaforizarea din muncipiul Arad impresionanta sumă de 10.857.800 lei, echivalentul a peste 2,6 milioane euro.

Deşi este vorba despre o sumă mare de bani pe care administraţia a pus-o la bătaie iniţial (11.167.881 lei), licitaţia organizată de Municipalitate pentru alegerea unei firme care să se ocupe de tot ce înseamnă semnalizare rutieră în oraş nu s-a bucurat de un mare succes. Nu s-a primit decât o singură ofertă. Care… a şi fost declarată câştigătoare. Oferta a fost sub preţul pe care Primăria s-a arătat dispusă să îl plătească pentru serviciile solicitate, şi cu foarte mult mai mică decât suma alocată deja în bugetul local pentru anul în curs cu această destinaţie. 

Contractul „Administrarea semnalizarii rutiere în municipiul Arad – Proiectare, execuţie şi întreţinere” a fost semnat cu un consorţiu de firme din Bucureşti. Este vorba despre Asociatia S.C. UTI Traffic Management S.A. (lider) şi S.C. SearchCorporation SRL. De banii puşi la dispoziţia lor, firmele câştigătoare vor trebui să se ocupe de instalarea de semafoare şi indicatoare rutiere, să se ocupe de întreţinerea lor şi să presteze servicii de proiectare tehnică pentru semnalizare rutieră.

 De menţionat, banii disponibili în bugetul local pentru întreţinerea şi modernizarea semnalizării rutiere sunt chiar mai mulţi decât valoarea contractului semnat cu asociaţia formată din cele două firme din Capitală care au câştigat contractul.

Aleşii municipali au aprobat, în urmă cu o lună, bugetul local, în care la capitolul semnalizare rutieră sunt prevăzute importante sume de bani. Pentru marcaje rutiere necesare pentru anul 2010 au fost alocaţi 550.000 lei. Cu destinaţia de susţinere a activităţii de „întreţinere şi modernizare” semafoare şi indicatoare rutiere, este prevăzută în buget suma de 900.000 lei, dintre care 700.000 lei doar pentru semafoare şi restul pentru indicatoare.

Parapeţi costisitori

Tot în bugetul local, pentru „întreţinere şi înlocuire elemente metalice de siguranţă a traficului rutier (parapeţi metalici, stâlpişori metalici)”, valoarea prevăzută pentru anul 2010 este de 400.000 lei.

JA – S.B.16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor