Semicentenar cu fotografii

De Vasile Filip
Semicentenar cu fotografii
© La vernisajul expoziţiei FOTO: Iza Pal
Mircea Boran, preşedintele Foto Club Arad, cu personală aniversară la Sala „Clio”.

Cu câteva zile înainte de a împlini jumătate de secol, preşedintele Foto Club Arad, Mircea Boran (născut, pe 27 martie 1966, la Lipova) şi-a invitat prietenii şi iubitorii de artă fotografică, în Sala „Clio” a Complexului Muzeal Arad, la o expoziție personală de fotografie, numită simbolic „50”.

La vernisajul de marţi seara, onorat de un public numeros – cum stă bine la o astfel de sărbătoare – Mircea Boran Art. AAFR ne-a întâmpinat (cum altfel?) cu… 50 de fotografii, pentru a marca apropiata aniversare a acestei „rotunde” vârste.

În deschidere

Emoţionat, Mircea Boran a adresat, în deschidere, mulţumiri celor prezenţi care au venit „într-un număr neaşteptat de mare” la aniversarea lui artistică. Apoi, despre expoziţie şi autor, a vorbit prof. Virgiliu Jireghie, președinte de onoare al Foto Club Arad.

„Avem aici un regal de fotografie, o expoziţie de excepţie” – a spus acesta. Cât priveşte artistul, Virgiliu Jireghie s-a referit, în special, la activitatea în cadrul Foto Club Arad, în care Micea Boran a intrat în 1990, un an mai târziu ajungea secretar, iar din 2008 este preşedinte: „A reuşit să facă lucruri foarte bune…

în 2006 a organizat aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea primului club foto în Arad; în 2008 – 40 de ani de la înfiinţarea Foto Club Arad; din 2009 organizează Salonul Naţional (ulterior internațional) «Ars Fotografica ». De asemenea conduce un cerc foto gratuit pentru elevi și studenți, dar şi un curs de iniţiere în fotografie”.

Şi, ca o concluzie la vernisaj, „avem de-a face cu o expoziţie frumoasă, rotundă, care încununează arta fotografică a lui Mircea Boran”.

„Am venit aici să-l onorăm pe acest iubitor de artă fotografică: Mircea Boran” (Virgiliu Jireghie)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !