Semnătură pentru apă la export

9Comentarii
Semnătură pentru apă la export
BEKES – Directorii Companiilor de Apă din Arad şi Bekes au semnat acordul de cooperare.

Compania de Apă Arad şi cea din Bekes au făcut ieri primii paşi în vederea cooperării pentru aprovizionarea cu apă potabilă a celor circa 300.000 de consumatori din judeţul Bekes. Cele două Companii vor constitui un consorţiu, următorul pas fiind realizarea unui studiu de fezabilitate, până în 31 martie. Cantitatea maximă zilnică de apă exportată va fi de 36.000 de metri cubi. Pentru partea maghiară este mai convenabil să investească cele 10 milioane de euro în acest proiect, faţă de costurile ridicate pe care le ridică necesitatea de tratare a apei din Bekes care are un conţinut mult prea mare de arsen.

„Pentru Compania de Apă va însemna un profit adus de transferul de apă în Ungaria. În judeţul Arad, resursele de apă se exploatează circa 30% din capacitate. Exportul va creşte exploatarea cu 30%, iar noi rămânem cu o rezervă de 40%. Pasul următor este stabilirea traseului care va lega cele două judeţe, conducta urmând să se intersecteze cu graniţa între Curtici şi Lokoshaza”, ne-a declarat preşedintele Consilului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu.

S.B.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor