Semnătură pentru Arad-Şiria

De Alin Gherasim
11Comentarii
Semnătură pentru Arad-Şiria
© La semnarea contractului FOTO: JA
S-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni.

Vis devenit realitate: se va moderniza şoseaua care leagă municipiul de Şiria şi, mai departe, de Pâncota, până în Buteni. Dacă până acum cei de la Consiliul Judeţean Arad au avut doar vorbele la ei, acum au şi banii „în buzunare”. Pentru că joi, 25 mai, s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni. La eveniment au fost prezenţi preşedintele CJA, Iustin Cionca, vicepreşedintele Sergiu Bîlcea şi directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim. Pe lângă finanţarea pentru Arad-Şiria, s-a semnat şi contractul de finanţare pentru bucata Sânpetru German-limită de judeţ Timiş. „Este un moment foarte important pentru noi. Se semnează două contracte de finanţare pentru modernizarea infrastructurii. Serviciile de proiectare tehnică pentru Arad-Şiria-Pâncota-Buteni sunt deja la licitaţie, vrem să terminăm cât mai repede proiectul tehnic, apoi să lansăm licitaţia pentru partea de execuţie”, a spus Cionca.

Sergiu Bîlcea a vorbit despre importanţa investiţiilor în drumurile judeţene, dar şi despre lipsa fondurilor disponibile. „Încă de când am preluat mandatul, ne-am propus să rezolvăm, pe cât putem, partea de infrastructură rutieră. Cum în bugetul local nu prea avem bani pentru modernizarea drumurilor, ne-am îndreptat atenţia spre fondurile europene şi cele guvernamentale. Noi credem că vom reuşi, în patru ani de zile, să modernizăm aproximativ 300 de kilometri de drum judeţean”.

Ce cuprind lucrările?

Potrivit celor de la ADR Vest, organism intermediar în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene, în cele două drumuri care urmează să fie modernizate vor intra, în total, peste 157 de milioane de lei, mare parte, respectiv aproximativ 153 de milioane, urmând să fie fonduri europene nerambursabile. Dacă vorbim despre drumul Arad-Şiria-Pâncota-Buteni, vorbim despre modernizarea a 61 de kilometri de drum, despre realizarea a 18 staţii de transport public şi crearea de parapete de siguranţă, marcaje, indicatoare şi borne kilometrice. Lucrarea este estimată la 141,7 milioane de lei. În ceea ce priveşte drumul Sânpetru German-limită de judeţ Timiş, aici vorbim despre modernizarea a aproape şapte kilometri de drum, modernizare de care vor beneficia peste 6.000 de persoane. Costul estimat pentru această lucrare este de 15,7 milioane de lei. În ambele cazuri, proiectele sunt calculate a fi gata în 55 de luni, dar cei de la CJA speră că vor reuşi mai repede să pună punct lucrărilor.

Primii pe ţară

Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a declarat că zona noastră este prima pe ţară din punct de vedere al proiectelor depuse în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, domeniul Transport. „Au fost aprobate finanţări pentru 22 de proiecte în toată ţara. Din acestea, 11 proiecte sunt din regiunea Vest. Asta demonstrează că se lucrează foarte atent la proiectare şi ţin să felicit aparatul CJA pentru modul în care au fost întocmite proiectele”, a spus Maxim.

Taguri: , ,


11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor