Semnatura pentru „Politistul, prietenul meu!”

De Adriana Barbu
Semnatura pentru „Politistul, prietenul meu!”
Arad. Proiect educaţional semnat de către Poliţia Locală şi o şcoală din Arad. Directorul general al Poliției Locale Arad, Viorica Graur, a semnat, miercuri, un parteneriat educațional cu Liceul Tehnologic de Electronică și Automatizări „Caius Iacob” Arad, reprezentat de directorul acestei instituții, prof. Smaranda Căpățână.

Care este scopul acestui parteneriat?„Obiectivele generale ale proiectului – intitulat „Polițistul, prietenul meu” – în care cele două instituții au consimțit să se implice, constă în realizarea unei educații eficiente anti-victimizare și anti-infracționale în rândul copiilor, identificarea, organizarea și desfășurarea în condiții optime a activităților de prevenire, respectiv identificarea partenerilor locali, în vederea colaborării la realizarea activităților de prevenire a infracțiunilor ce au ca țintă copiii sau sunt săvârșite de copii”, ne informează reprezentanţii Poliţiei Locale.

Pentru atingerea obiectivelor menționate, copiii vor fi implicați în activități recreativ-educative specifice, care să conducă la creșterea sentimentului de siguranță în comunitate, respectiv la creșterea nivelului de încredere în autoritățile locale. Ba mai mult, cadrele didactice vor fi familiarizate cu metode noi de stimulare a copilului pentru desfășurarea anumitor activități, în vederea însușirii unor cunoștințe reale din domeniul respectiv.
„Ne onorează să fim parte a unui astfel de proiect, în care sunt implicați tinerii și dascălii lor, cu atât mai mult cu cât există un interes vădit din partea instituției de învățământ, de a contribui la dezvoltarea unei educații civice coerente a elevilor care frecventează școala”, a precizat Viorica Graur, director general Poliția Locală Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !