Semnaturi pe multe milioane

De A.P.
Reactualizat la:
5Comentarii
Semnarea proiectelor europene FOTO: A.P.
Semnarea proiectelor europene FOTO: A.P.
ARAD. Zeci de milioane vor fi virate Aradului, prin proiectele europene contractate atât de administraţia locală cât şi de cea judeţeană.

Reabilitarea podului de la Grădişte, legătura rutieră a străzii Câmpul Liniştii cu şoseaua de centură, amenajarea a 25 de treceri la nivel cu liniile de tramvai, dar şi două proiecte sociale. Toate acestea au primit ieri undă verde pentru a putea fi puse în practică, după ce ministrul Elena Udrea a decis să semneze contractele de finanţare.

Prezentă la Arad, Elena Udrea a ţinut să precizeze că „proiectele pentru infrastructură sunt extrem de importante, dar vom avea nevoie şi de acum înainte de bani foarte mulţi pentru acest domeniu. Sunt multe de făcut şi sperăm să reuşim să contractăm toate proiectele declarate eligibile”.

Cert este că, după cele trei semnături date ieri pentru municipiul Arad, administraţia condusă de Gheorghe Falcă a reuşit să contracteze toate cele şase proiecte eligibile ce fac parte din Planul integrat de Dezvoltare Urbană a municipiului.

Pe de altă parte, de această dată semnăturile date de ministru pentru administraţia judeţeană au vizat şi două proiecte sociale: extinderea serviciului de evaluare şi îngrijire a copilului care a săvârşit fapte penale, prin înfiinţarea unui centru şi extinderea şi dotarea Centrului Şcolar pentru Educaţie incluzivă Arad.

În total, cele cinci proiecte au o valoare ce depăşeşte 52 de milioane de lei, iar termenele de implementare variază de la 14 la 18 luni.

„Ne-am propus să fim primii care terminăm de contractat proiectele declarate eligibile prin accesarea de fonduri europene şi se pare că vom reuşi. La Arad am semnat acum toate proiectele declarate eligibile, iar de acum înainte toată responsabilitatea le revine beneficiarilor de lucrări pentru ca termenele şi condiţiile din contract să fie respectate”, a subliniat ministrul dezvoltării şi turismului, Elena Udrea.

Provocarea europeană

Aceasta s-a referit şi la modul în care se atrag fondurile europene şi cum se folosesc acestea. „Este o mare provocare să avem o absorbţie cât mai bună a fondurilor europene şi nu există satisfacţie mai mare decât atunci când primeşti la minister facturile pentru a fi decontate în urma lucrărilor duse la bun-sfârşit. Fondurile europene sunt o şansă pe care nu trebuie să o ratăm”, a mai spus ministrul.

Parteneriatul cu administraţia

Semnarea proiectelor a avut loc în prezenţa primarului Gheorghe Falcă, a preşedintelui CJA, Nicolae Ioţcu, a directorului ADR Vest, Sorin Maxim, dar şi a multor consilieri locali, parlamentari arădeni şi directori de instituţii. Administraţia arădeană a apreciat ca foarte bună colaborarea cu ministerul condus de Elena Udrea, iar ministerul nu s-a sfiit să admită că: „La Arad am descoperit o administraţie locală şi judeţeană cooperantă, un partener foarte serios”.

Termene de execuţie

• extinderea şi dotarea Centrului Şcolar pentru Educaţie incluzivă Arad – 17 luni

• legătură rutieră Câmpul Liniştii – Centura Arad . 17 luni

• amenajare treceri la nivel cu liniile de tramvai – 18 luni

• reabilitare pasaj rutier Grădişte – 14 luni

• extinderea serviciului de evaluare şi îngrijire a copilului care a săvârşit fapte penale prin înfiinţarea unui centru multifuncţional – 14 luni5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor