Semne bune anul are sau… anulare?

De Simion Todoca
Semne bune anul are sau… anulare?
© Simion Todoca
Am mai spus, dar repet:avem șansa ca aplicarea programului de guvernare al PSD-ALDE, despre care Dragnea a spus până când a obosit că are ca obiectiv principal simțirea efectelor creșterii economice de către cetățeanul simplu, să aducă o modificare de fond a atitudinii Uniunii Europene față de România și de români.

Am sperat și sper în continuare că guvernanții vor spune răspicat că dorim să continuăm în cadrul Uniunii Europene, dar că nu vom mai accepta să fim un barometru al limitei de suportabilitate a sărăciei și umilinței. Dacă viitorul Guvern se va ține de cuvânt și va guverna în primul rând cu patriotism, mai marii Europei vor înțelege că nu ne vom mai mulțumi cu rolul de cobai și de poligon de încercare, că nu va putea, prin intermediul unor marionete, să ne țină în austeritate maximă.

Pentru că, după o perioadă de timp nu prea îndelungată, nu va mai fi vorba despre schimbarea unui anumit tip de guvernare cu una intrată deja în tiparul obedienței fricoase sau direct interesate. Cancelariile marilor puteri vor înțelege că zadarnic vor căuta acuze mincinoase de genul lovitură de stat, încălcarea statului de drept, atentat la justiție și alte trăznăi de acest gen, pentru simplul motiv că oricât de dure și de amenințătoare ar fi se vor lovi de o împotrivire a unei populații mai revoltate decât ar fi crezut cineva până acum că poate exista la români.

Președintele grupului senatorial al PSD, Șerban Nicolae, a fixat ca țintă principală eliminarea Mecanismului de Control și Verificare, celebrul MCV, menținut ani în șir doar pentru ca, sub masca unor motive politice, România să nu aibă acces la Schengen. Iar ca prioritate, este legea răspunderii magistraților, pe care ministresa Raluca Prună, ecoul Monicăi Macovei, o cataloga drept atac la justiție. Indubitabil, fostele unelte băsiste de pe la Berlin și Bruxelles, care au tunat și au fulgerat de fiecare dată când slugile lui Merkel din România erau în pericol, își vor face și de această dată meseria, pentru a da apă la moară opoziției. Dar, oricât de tare și de mult al lătra acești mercenari, doar luările de poziție oficiale ale înaltelor foruri ne vor arăta cu adevărat dacă vor lăsa viitorul Guvern să-și pună în aplicare programul, vor colabora la modul real și constructiv cu cei care conduc România sau, dimpotrivă, se vor deda la manevre subterane, pentru a crea instabilitate.

„Indiferent câte atacuri vor veni dinafară, relevante vor fi doar luările de poziție oficiale”

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !