Senatorii de (la) Arad -alb, gri, negru

De Simion Todoca
Senatorii de (la) Arad -alb, gri, negru
Cei trei senatori ai Aradului au opinii diferite în privinţa pensiilor speciale pentru aleşii locali.

Senatul României a adoptat, cu doar şase abţineri şi un vot împotrivă, legea privind acordarea pensiilor speciale pentru cei care au ocupat, fie şi doar un mandat, una dintre funcţiile de primar, viceprimar, preşedinte sau vicepreşedinte de Consiliu Judeţean. Cei trei senatori de (la) Arad au opii diferite, pe care le-am putea cataloga plastic alb, gri şi negru: Mihai Fifor-PSD, spune că e superbine, Traian Igaş spune că e şi bine şi rău, iar Ioan Cristina este ferm împotrivă.

Alb: Mihai Fifor

„Trebuie să renunţăm la ipocrizia cu care ne-au obişnuit partidele de dreapta, care spun „nu“ demersului parlamentar, dar care se bucură când beneficiază, în cele din urmă, de el. Sunt 3.200 de primari din România care aşteaptă să aibă venituri corecte! Aşa cum, pentru parlamentari a fost aprobată indemnizaţia ca fiind una constituţională, susţin cu tărie ca aleşii locali trebuie să beneficieze şi ei, ca şi alte categorii sociale, de această măsură. În lipsa unei asemenea clarificări legislative, trebuie să recunoaştem că primarii sunt supuşi unor vulnerabilităţi în fiecare zi, în faţa oricui. Votul de astăzi va face dreptate şi pentru aleşii locali”.

Gri: Traian Igaş

„Pentru că s-a creat atâta polemică, argumentele ambelor părţi părând corecte, m-am abţinut de la vot. Sincer, au dreptate şi cei care spun că primarii au avut salarii incorect de mici, cu repercusiuni asupra pensiei viitoare, dar şi cei care sunt de părere că nu este corect ca viceprimarii să beneficieze de pensii speciale, ei nefiind aleşi direct de către comunitate, ci de către consilierii locali. Acesta este motivul pentru care m-am abţinut de la vot.

Negru: Ioan Cristina

„Nu am votat, pentru că nu eram în sală, dar eram decis să votez împotrivă, în virtutea poziţiei consecvente a PNL împotriva oricăror privilegii. Ulterior, când am aflat că şi colegii mei din PNL au votat „pentru” mi s-a părut absolut inexplicabil, dar apoi, din declaraţiile copreşedintelui Alina Gorghiu am aflat că a fost o neînţelegere cauzată de proasta comunicare. Precizez că dacă aş fi fost în sală aş fi votat împotrivă. Încă de la introducerea iniţiativei legislative m-am pronunţat categoric împotrivă. Să plăteşti pensii speciale pentru toţi primarii şi viceprimarii care s-au perindat la conducerea comunelor mi se pare o împovărare aberantă a bugetelor locale. Iar povara creşte exponenţial la fiecare mandat. Şi, ca să fie clar, am fost inclusiv împotriva pensiilor speciale pentru parlamentari şi am spus-o deschis de fiecare dată”

AU VOTAT CA SĂ LE PLĂTEŞTI PENSII SPECIALE ALEŞILOR LOCALI. TU CUM VOTEZI?

Vezi Rezultatele
Loading ... Loading ...

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !