Senatorul Ardelean – timp pentru Universitate

Senatorul Ardelean – timp pentru Universitate
Ana Maria se adresează prin e-mail rubricii noastre şi îl întreabă pe senatorul Aurel Ardelean, rector al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, cum mai reuşeşte să-şi îndeplinească obligaţiile de rector, dacă Parlamentul îi ocupă atâta timp dintr-o săptămână?

Senatorul Ardelean răspunde: „În conformitate cu statutul parlamentarilor, funcţia didactică şi de rector este singura compatibilă cu cumulul de funcţii. În Parlamentul României sunt mai mulţi rectori care îşi îndeplinesc atribuţiile aşa cum o fac eu atât pentru funcţia de rector, cât şi pentru cea de senator. Munca începe la ora 6, 00 dimineaţa şi se sfârşeşte zilnic în jur de ora 23, 00. Deci, volumul de muncă este foarte mare, ceea ce nu mă sperie fiindcă starea de sănătate este bună, iar pe lângă cele două atribuţii de rector şi senator, îmi desfăşor o bună parte şi în activitatea de cercetare ştiinţifică, prin proiecte europene şi granturi pe care le-am câştigat în competiţiile instituite de Ministerul educaţiei şi cercetării. Am un program care este împărţit corespunzător. Chiar dacă mă aflu la Bucureşti trei, patru zile pe săptămână, sunt în permanenţă în legătură cu colegii mei din forurile de conducere ale Universităţii. În acest moment, Universitatea „Vasile Goldiş” este o instituţie de învăţământ superior, bine structurat, parte a sistemului naţional de învăţământ. Atunci când sunt la Arad petrec mare majoritate a timpului la Universitate”.

Daniel Albu

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !