Sergiu Bîlcea, cerere urgentă către toţi parlamentarii

De Adriana Barbu
7Comentarii
Sergiu Bîlcea, cerere urgentă către toţi parlamentarii
© Sergiu Bîlcea
Care este cererea vicepreşedintelui PNL Arad adresată parlamentarilor?„Să se delimiteze ferm de Ordonanță și de modificarea Codului Penal!”

Graţierea este cel mai fierbinte subiect al începutului de săptămână. După protestul de duminică din faţa Primăriei Arad, luni vicepreședintele PNL Arad, Sergiu Bîlcea, a decis să solicite parlamentarilor de Arad să semneze un memorandum comun în vederea renunțării la Ordonanța de Urgență care reglementează grațierea și la dezbaterea publică a modificărilor Codului Penal. Bîlcea spune că textul memorandumului va fi transmis astăzi tuturor parlamentarilor, indiferent de culoarea politică.

„Românii au ieșit în stradă să solicite să se respecte legea și normalitatea, ca infractorii să fie trași la răspundere pentru faptele lor. Ne gândim cu scepticism și teamă la o societate în care infractorii nu sunt pedepsiți, ci, de la caz la caz, chiar premiați, pentru abuzurile pe care le săvârșesc. De aceea, le solicit tuturor parlamentarilor de Arad să se delimiteze ferm de Ordonanță și de modificarea Codului Penal, să dăm împreună un semnal de aici, de la Arad, Oraș Martir care a luptat pentru libertate în decembrie 1989. Nu este vorba despre un demers politic, ci despre unul de bun simț, care readuce decența și respectarea legii în centrul societății românești”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Textul

Care este textul Memorandumului „în vederea renunțării la Ordonanța de Urgență care reglementează grațierea și la dezbaterea publică a modificărilor Codului Penal”?

Iată-l: „Noi, parlamentarii de Arad, aleși în data de 11 decembrie 2016 să reprezentăm interesele cetățenilor și ale județului nostru în Parlamentul României, solicităm Guvernului renunțarea la Ordonanța de Urgență care reglementează grațierea și punerea de îndată în dezbaterea publică a modificărilor Codului Penal. Considerăm că orice imixtiune a politicului în activitatea justiției este nepermisă și că persoanele care au săvârșit infracțiunile prevăzute și pedepsite de Codul Penal trebuie să răspundă pentru faptele lor, în vederea menținerii ordinii și siguranței publice și a principiilor fundamentale ale statului de drept”.

Rămâne doar de văzut cine va semna propunerea vicelui PNL.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor