Sergiu Bîlcea (PNL Arad), vicepreședintele CJA: „PSD a blocat repararea a 307 km de drumuri în județul Arad!” (P)

Reactualizat la:
COMANDAT DE: PNL ARAD, REALIZAT DE: S.C. LEXUS PUBLICITATE SRL, COD MANDATAR FINANCIAR: 11160004
COMANDAT DE: PNL ARAD, REALIZAT DE: S.C. LEXUS PUBLICITATE SRL, COD MANDATAR FINANCIAR: 11160004
Domnule vicepreședinte Bîlcea, se împlinesc aproape patru ani, un ciclu electoral, de la blocarea proiectului PNDI. Ce a însemnat asta pentru județul Arad?

Sergiu Bîlcea: O pierdere imensă! Poate unii nu își mai amintesc ce era PNDI, creat de guvernul de dreapta pentru dezvoltarea infrastructurii. Prin PNDI ar fi trebuit refăcut 307 km de asfalt în județul Arad, pe unele dintre cele mai importante rute. Inclusiv 27 de străzi în municipiul Arad! PNDI a fost blocat de Guvernul PSD. De fapt, oprirea programului a fost prima preocupare a noului Guvern PSD, la vremea respectivă.

De ce, dacă era atât de important?

Să trimită banii în județele pesediste, în fiefurile baronilor pesediști. Au luat banii din județul Arad și i-au mutat în județele controlate de PSD. Consecințele, pentru noi, au fost grele. Arad-Șiria, abandonat! Arad-Felnac, abadonat! Pasajele, abandonate (chiar dacă erau cuprinse pe un alt program, PSD ne-a luat banii și de la pasaje)! PSD a anulat modernizarea drumurilor de interes local din 41 de localităţi din judeţ. Lucrările la 27 de străzi din municipiu au fost și ele abandonate! În total, cum spuneam, 307 km de drumuri abandonate de Guvernul PSD în județul Arad. Ia ghiciți cine a fost ministrul care a oprit PNDI și a dirijat apoi banii Aradului în alte județe!

Cine?

Liviu Dragnea, pe atunci ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Ați auzit vreun pesedist să fi protestat? L-ați auzit pe Dorel Căprar să strige? Pe Florin Tripa? Sau pe Fifor? Pe Fifor sigur nu, pe atunci era la Dolj și se bucura că banii arădenilor sunt luați din județul Arad și sunt duși spre Dolj! Au fost mielușei, nu au scos nicio vorbă când Aradul a suferit această pierdere imensă. Politicieni ZERO! Nu i-a interesat ce se întâmplă cu arădenii, ce se întâmplă cu banii județului. Acum, în campania electorală, vin cu nerușinare să ne explice ce trebuia noi să facem. De ce nu au comentat la București? De ce nu au reprezentat interesele Aradului? De ce au permis ca PSD să își bată joc de județul nostru? Astea sunt întrebările la care trebuie ei să răspundă!

Domnule Bîlcea, de ce nu au fost refăcute aceste drumuri din fondurile Consiliului Județean?

Pentru că niciun Consiliu Județean din România nu are această capacitate, să refacă în doi-trei ani 307 km de drumuri din banii săi. Să vă explic de ce. Știți câți bani a dat Guvernul PSD pentru Spitalul Județean din Arad? ZERO! Dar pentru sportul arădean? ZERO! Dar pentru cultură? ZERO! Toate aceste domenii trebuie finanțate din banii Aradului, e firesc că nu mai rămân bani pentru toate drumurile și ne descurcăm cum putem.

Urmează alegerile parlamentare. Cum credeți că vot vota arădenii?

Înainte de a vă răspunde la întrebare, vă spun că echipa PNL pe care o trimitem la București, împreună cu Consiliul Județean și cu Guvernul, va munci mult să aducă bani în județ pentru drumuri. Voi detalia în perioada următoare care sunt circuitele în care ne dorim să investim pentru reparații și asfalt de bună calitate, în cadrul a patru direcții de acțiune. Revenind la întrebare, arădenii nu vor vota PSD, pentru că PSD este un partid care s-a opus permanent dezvoltării județului nostru. Noi am construit autostrada, PSD nu a fost în stare să construiască nici două pasaje. Noi am investit zece milioane de euro în spitalul județean, am construit un nou spital TBC, PSD a refuzat să dea măcar un ban pentru spitalul arădenilor. Și sunt foarte multe alte exemple. Pentru noi, interesul Aradului este cel mai important. Două treimi din localitățile județului, primăria municipiului Arad și Consiliul Județean sunt conduse de PNL. Oamenii din aceste localități spun că sunt conduse bine, pentru că schimbarea este vizibilă! Astăzi, județul Arad este unul dintre cele mai dezvoltate din România, chiar dacă știm că mai sunt încă multe de făcut. Muncim pentru Arad și arădeni, muncim pentru fiecare localitate din județ și ne dorim să avem un guvern care să ne ajute, nu unul care izolează Aradul și îi fură resursele.