Sergiu Bîlcea: „PSD «trăieşte» doar din comunicate. Realizări: ZERO!”

De Simion Todoca
4Comentarii
Sergiu Bîlcea: „PSD «trăieşte» doar din comunicate. Realizări: ZERO!”
Vicepreşedintele CJA, Sergiu Bîlcea, consideră că deputatul PSD Florin Tripa, afirmă neadevăruri în declaraţia politică prezentată în plenul Parlamentului, prin care solicită sprijinul Guvernului pentru reabilitarea drumurilor din judeţ.

„Chiar şi acum, declaraţia făcută în plenul Camerei Deputaţilor de către Florin Tripa este lipsită de conţinut, atât timp cât ea nu este concretizată. Aradul are nevoie de sprijin, parlamentar şi guvernamental, nu de critici lipsite de conţinut. Avem solicitări pentru finanţarea a 7 tronsoane de drum, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Acesta trebuie să fie obiectivul domnului deputat: să promoveze interesele Aradului la Bucureşti”, a explicat Sergiu Bîlcea.

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a reacţionat la acuzele aduse de Florin Tripa, deputat PSD. „Judeţul Arad a primit în acest an, de la Guvern, finanţare pentru modernizarea a 5 km!!! Cu o asemenea «dărnicie» a PSD, ar fi nevoie de 240 de ani ca drumurile judeţe din Arad să fie modernizate în totalitate. Şi pentru că guvernarea PSD nu dă bani Aradului, Consiliul Judeţean a fost nevoit să depună proiecte, pentru a primi finanţare, din toate sursele posibile: fonduri europene, fonduri transfrontaliere şi, în mod normal, fonduri guvernamentale. În aceste condiţii, poziţia PSD faţă de Arad nu reprezintă o virtute, ci o ruşine! O ruşine pe care PSD încearcă s-o mascheze prin aroganţă şi agresivitate verbală”, consideră Sergiu Bîlcea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean mai afirmă că „deputatul Florin Tripa demonstrează că nu înţelege nimic nici din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, aşa cum de fapt nu înţelege nimic din administraţie. Ne punem foarte serios întrebarea la ce se poate aştepta Aradul cu astfel de reprezentanţi în Parlament, ca şi Florin Tripa, iar răspunsul ni-l dă atât Guvernul, cât şi PSD, la nivel naţional: Aradul nu se poate aştepta la nimic bun, la niciun sprijin. Deputatul Tripa are impresia că PNDL este un fel de milă a guvernului faţă de Consiliul Judeţean. Nu este prima oară când PSD acuză Aradul că stă cu mâna întinsă spre Bucureşti, deşi se ştie foarte bine că Aradul este printre cei mai buni contributori, dar printre ultimele judeţe când vine vorba de a primi bani. Dar asta nu-l deranjează pe Florin Tripa, probabil tocmai datorită motivului că nu înţelege acest mecanism, al administraţiei”, susţine vicepreşedintele Sergiu Bîlcea.

„De asemenea, îi solicit domnului deputat să afirme public care sunt criteriile prin care vor fi triate proiectele depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. În privinţa proiectelor susţinute din fonduri europene, totul a fost clar: proiectele s-au atribuit pe baza unui punctaj, a unor criterii care au fost aceleaşi pentru toţi. În cazul PNDL, absenţa unor astfel de criterii duce la suspiciunea că nu necesităţile populaţiei stau la baza distribuirii fondurilor guvernamentale, ci eventuale criterii politice. De fapt, acum e momentul ca domnul Tripa să demonstreze, nu doar verbal, ci concret, faptul că e un partener al arădenilor. Mai ales că – reamintesc – suma totală necesară se ridică undeva la 1% din totalul bugetului cu care este finanţat PNDL la nivel naţional”, a completat Sergiu Bîlcea.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean îi reaminteşte deputatului Florin Tripa lista cu cele şapte tronsoane de drum, depuse prin PNDL pentru a fi modernizate. „Nu cred că punctul forte al domnului deputat este matematica, ci vorbăria. Dumnealui afirmă că lungimea totală a tronsoanelor pentru care s-a solicitat finanţare este de 150 de kilometri, nu 300! Probabil că dumnealui a dublat lungimea pentru a justifica eventualele refuzuri de finanţare. Pentru a se convinge, Florin Tripa nu trebuia decât să ţină legătura cu colegii săi consilieri din Consiliului Judeţean şi să le solicite acestora date exacte. Sau, să verifice pe site-ul Consiliului Judeţean, unde sunt publicate Hotărârile adoptate, votate inclusiv de colegii săi din PSD. Dar, pentru a-i uşura munca, o să i le transmit chiar eu: 1. DN 79-Mişca-Apateu-Berechiu (19,900 km);2. Gurahonţ-Dieci-Buteni (22,200 km); 3.Nădab-Zărand-Seleuş (21,130 km);4. Sânmartin-Şimand-Olari-Caporal Alexa (23,540 km); 5.Bârsa-Dezna-Moneasa-lim. judeţ (28,000 km); 6. Lipova-Şiştarovăţ-Cuvejdia (26,000 km); 7. Târnova-Tauţ (9,000 km).

Total = 149,770 km”, declară Sergiu Bîlcea.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor