Seriozitatea britanicilor demontată de o arădeancă

De Alin Gherasim
19Comentarii
Seriozitatea britanicilor demontată de o arădeancă
O arădeancă acuză că, deşi a plătit taxele pentru examenul Cambridge, nu a fost programată pentru examinare.

O elevă din Arad care a vrut să îşi adauge în CV şi examenul Cambridge a rămas cu un gust amar după ce a încercat să dea respectivul test, recunoscut la nivel internaţional. Povestea Roxanei Neagu este una comună, a unui elev care şi-a dorit o atestare a nivelului de cunoştinţă a limbii engleze, o atestare care ar putea să o ajute la un moment dat în viaţă. Ajungă în clasa a XII-a, arădeanca a visat la acest examen încă din gimnaziu. Aşa că, pe lângă orele de engleză din programa şcolară, fata a început să înveţe suplimentar pentru această materie, luând chiar şi meditaţii. Totul pentru examenul Cambridge. „Nu am vrut să dea examenul în clasa a VIII-a, am zis să îl dea în a XII-a, diploma putându-i fi anexată la dosarul de admitere la facultate”, explică mama elevei. Aşa că, după sute de ore de pregătire, Roxana s-a înscris la examen. „Cererea a fost trimisă la Bucureşti, iar de acolo a fost direcţionată către Cluj, acolo unde British Council, care organizează examenul, are sediu. Bineînţeles că examenul a trebuit plătit, suma fiind de 560 de lei. Am achitat suma în trei tranşe, am şi chitanţele în acest sens, şi acum aşteptam o confirmare de la Cluj, confirmare care trebuia însoţită de un cod ce urma să fie folosit pentru a intra în sala de examinare”, spune eleva. Doar că ea nu are adresă de e-mail, aşa că a stabilit de comun acord cu profesoara ei de limba engleză să primească e-mailul pe adresa profesoarei. Zis şi făcut. Doar că vineri dimineaţa, când Roxana Neagu s-a prezentat la examen, a avut o surpriză neplăcută: profesoara ei nu a primit codul de acces. „Toţi ceilalţi elevi de pe listă, că am fost mai mulţi, au primit codul, doar eu nu”, a spus Roxana. Profesoara ei a sunat rapid la sediul British Council de la Cluj, dar nimeni nu a binevoit să răspundă la telefon. Ulterior, într-un final, profesoara a reuşit să intre în contact cu cei de la Cluj, iar explicaţia a fost halucinantă. „Doamna profesoară mi-a transmis că cei de la Cluj au spus că, cel mai probabil, deoarece am fost în partea de jos a paginii, nu au observat şi numele meu şi faptul că am achitat integral taxa. Şi, din această cauză, nu mi-au trimis şi mie codul de acces”, ne spune Roxana Neagu. Aşadar, neatenţia unei persoane a spulberat visele elevei din Arad. Şi asta pentru că, teoretic, următoarea examinare pentru Cambridge va avea loc în toamnă, cândva. „Ce facem acum? Am investit bani, fata a investit timp, am plătit taxele, iar ea nu a fost băgată în examen. Este aberant ce se întâmplă”, şi-a spus of-ul mama elevei. Până una-alta, Roxana Neagu aşteaptă. Nu are altă variantă. Deşi a plătit tot ce era de plătit, deşi s-a prezentat la examen, nu a putut să dea testul. Pentru că o persoană nu se uită până în partea de jos a paginii.

Vină împărţită

Reprezentanţii British Council Cluj-Napoca au răspuns prompt cererii noastre referitoare la situaţia Roxanei Neagu şi ne-au anunţat că vina este împărţită în două: pe de o parte, profesoara din Arad care a coordonat înscrierea participanţilor, pe de altă parte celor de la Cluj care nu au verificat temeinic listele. „Vina aparține în egală măsură doamnei profesoare care a coordonat procesul de înscriere a candidaților, dar și colegilor mei de la sediul nostru din Cluj, care au organizat examenul. Doamna profesoară a modificat lista candidaților în repetate rânduri (de patru ori, mai exact) iar numele Roxanei a fost adăugat în ultima listă, fără a comunica modificările realizate colegilor mei de la Cluj; nu a verificat nici pachetele pentru examinare care au fost trimise către dânsa la începutul săptămânii – ar fi văzut astfel că Roxana nu este pe liste. În același timp, este și vina noastră că nu s-au verificat cu mai mare atenție toate cele patru liste pentru a observa această omitere. Numărul mare de sesiuni de examene din această perioadă nu ar trebui să fie o scuză pentru acest lucru. În concluzie, a fost pur și simplu o eroare – suntem oameni și se întâmplă să mai greșim uneori. Nu a fost absolut nimic intenționat”, a declarat Luise Georgiana Vuiu, Head Strategic Partnerships and Marketing în cadrul British Council Bucureşti.

Are variante

Tot Luise Georgiana Vuiu ne-a informat asupra faptului că Roxana Neagu, eleva din Arad, are două variante: „să participe fără costuri la examenul paper based din data de 28 mai (din păcate, nu mai organizăm examene computer based până în toamnă) sau să i se returneze integral taxa de examen. Am înțeles că a acceptat bucuroasă opțiunea de a da examenul în data de 28 mai și sperăm că nu vor mai fi probleme de acest gen în viitor, pentru nici un candidat”. În schimb, Roxana o contrazice pe Vuiu şi spune că nu va mai participa la examen datorită neseriozităţii celor care îl organizează.19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor